Zakelijke kerstkaarten: begin op tijd!

Het is nu nog zomer, maar voor je het weet breekt de winterperiode aan en is kerst om de hoek. Voor veel bedrijven is dit een drukke periode met het organiseren van de kerstdiners en het afronden van het financiële plaatje.

Heb je al nagedacht over zakelijke kerstkaarten voor jouw klanten? Het is belangrijk om te denken aan je zakelijke relaties. Bij veel organisaties schiet het erbij in waardoor er op het laatste moment nog het een en ander moet gebeuren. 

Maar geen kerststress! Wij hebben voor jou de ideale tips om van jouw zakelijke kerstkaarten een succes te maken.

Begin op tijd met je zakelijke kerstkaart

De druk die je voelt als het gaat om zakelijke kerstkaarten is helemaal niet nodig. Begin op tijd om je in december volledig te kunnen focussen op andere zaken die ertoe doen. Het is niet gek om ruim van tevoren te bedenken hoe je jouw zakelijke kerstkaart wil vormgeven. Door dit in een rustige periode op te pakken heb je alle tijd om een goede kerstkaart te maken. Dankzij de kaart weet jouw zakelijke relatie dat je aan hen denkt. Dit laat een goede indruk achter.

Een extra tip: verstuur de kerstkaarten voor half december naar jouw zakelijke relaties toe. De kaarten liggen dan zeker op tijd in de bus: win-win.

Ontwerp je eigen zakelijke kerstkaart

Een eigen kaartontwerp is een toegevoegde waarde voor jouw bedrijf. Neem hier de huisstijl in mee om de kerstkaart direct een persoonlijke invulling te geven. Neem je tijd om ervoor te gaan zitten en laat eventueel een proef drukken om er zeker van te zijn dat het eindresultaat is zoals het moet zijn.

Breng je kerstboodschap over

Een kerstkaart is geen kerstkaart als de kerstboodschap niet helder is. Besteed hier aandacht aan en zorg voor een persoonlijke touch. Om de boodschap extra te laten overkomen kun je een persoonlijke tekst per klant schrijven over iets dat jullie samen hebben meegemaakt. Bijvoorbeeld een succesvol project of een goede samenwerking. Je klanten zullen deze persoonlijke aanpak extra waarderen.

Creatieve vormgeving

Wil je echt opvallen bij jouw klanten? Laat de kerstkaart extra zien door de kaart op een creatieve manier in te steken. Ontwerp een design waar je niet omheen kunt of laat dit door een ervaren collega vormgeven. Kies bijvoorbeeld voor een videokaart en neem een videoboodschap op. Verwerk humor in de teksten en geef er een leuke goodie bij. Zo weet je zeker dat de kerstkaart direct in het oog springt.

Digitale kerstkaart ontwerpen?

Meer inspiratie en advies nodig om een mooie kerstkaart te sturen naar jouw zakelijke relaties? Drukkerij Zaansprint helpt graag met het ontwerp en drukwerk. Schroom niet en neem telefonisch contact met ons op via 075 6288461 of vul het contactformulier op de website in.