Drukkerij Zaansprint: Jouw partner in drukwerk

Neem contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Hier vind je alle antwoorden op jouw vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Schroom dan niet en neem gerust contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Maandag t/m vrijdag          9.00-18.00

Vanaf heden zijn wij op zaterdag gesloten.

Bij een correct aangeleverd PDF bestand kan het de volgende werkdag klaar zijn.

Highres jpg of PDF. Indien een drukbestand graag cPDF met 3mm afloop en snijtekens.

Brochures en boeken graag per pagina en niet als spread.

Graag aanleveren als PDF. Word bestanden kunnen namelijk veranderen.

Foto's aanleveren met een minimale resolutie van 300 dpi.

Op voorraad hebben wij 150, 170 en 250 grs. MC, 120, 160, 200, 250 en 300 grs. Biotop (Natuurwit) en met dezelfde gramsgewichten wit offset. Alle papiersoorten zijn FSC gecertificeerd.

Het beste resultaat is aanleveren met minimaal 300 dpi.

Het is mogelijk om contant en met pin te betalen.

Kleuren worden afgedrukt met CMYK kleuren, let op dat de beeldschermkleuren in RGB zijn.

Over het algemeen kunnen wij eerst een proefafdruk maken. Mocht het afgeleverde product desondanks niet naar wens zijn dan zoeken wij een oplossing en produceren wij het nogmaals.

Wij geven geen korting op afgekeurde producten.

Franco in huis op één adres in Nederland vanaf  €250,00.

Printen en drukken zijn beide methoden voor het produceren van teksten of afbeeldingen op papier, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee methoden.

Printen is een proces waarbij digitale bestanden worden gebruikt om direct op papier af te drukken. Dit gebeurt meestal met een inkjet- of laserprinter en wordt vaak gebruikt voor kleine oplages of persoonlijk gebruik. Printen is ideaal voor het snel afdrukken van documenten, zoals rapporten, presentaties, foto's en visitekaartjes.

Drukken daarentegen is een proces waarbij inkt wordt overgedragen van een drukplaat naar papier, karton of ander materiaal. Dit wordt gedaan met behulp van een drukpers en wordt gebruikt voor grotere oplages van documenten, zoals tijdschriften, brochures, boeken en kranten. Bij drukken wordt gebruik gemaakt van verschillende druktechnieken, zoals offsetdruk, zeefdruk en flexodruk.

Het belangrijkste verschil tussen printen en drukken is dat printen meestal wordt gebruikt voor kleinere oplages en een hoge kwaliteit van afdrukken biedt, terwijl drukken wordt gebruikt voor grotere oplages en een efficiënte productie van hoog volume biedt. Afhankelijk van het doel van het materiaal dat je wilt produceren, kan het gebruik van printen of drukken meer geschikt zijn voor jouw behoeften.