Folders heeft u in alle soorten, maten en kleuren. Folder zijn dan ook een uitstekende manier om reclame te maken. Maar wat is nou de perfecte vouwmanier voor een folder? En wat past het beste bij u? Wij hebben de verschillende vouwmogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

Enkele vouw

Dit is een veel voorkomende vouw manier voor folders. Het papier wordt eenmaal gevouwen. Het vel kan in de breedte of lengte worden gevouwen. Maar het is ook mogelijk om de vouw op een andere plek toe te passen. Zo kunt u ervoor kiezen om de voorzijde slechts een deel van de ‘binnenzijde’ te bedekken.

Zig-zag vouw

Deze vouw houdt in dat u twee keer vouwt, in tegengestelde richting. De drie delen zijn precies even breed. Hierdoor vallen de gevouwen delen mooi over elkaar heen.

Wikkelvouw

Een wikkel vouw is het tegenovergestelde van een zig-zag vouw. Zo wordt er bij een wikkelvouw twee keer gevouwen in dezelfde richting. Het middenstuk van de folder is iets minder breed dan de andere 2, dit om te voorkomen dat de folder opbolt en lelijk wordt.

W-vouw

Een W-vouw zegt het al als de folder staat is de bovenkant een w. de vouw is erg handig als u veel kwijt wilt in een folder. De pagina’s moeten allemaal dezelfde wijdte hebben.

Kruisvouw

Bij een kruisvouw wordt het papier in eerste instantie twee keer dubbelgevouwen. De tweede vouw staat haaks op de eerste vouw. Vaak wordt deze vouw gebruikt bij posters. Ze kunnen dan worden gevouwen naar een handzaam formaat om bijvoorbeeld in een tijdschrift te stoppen.

Contact

Bij Zaansprint kunnen wij u helpen met het drukken en vouwen van uw ideale folder. Neem contact met ons op via ons ons contactformulier of bel naar 075 – 62 88 461.

Terug naar overzicht