Tips voor het creëren van een bedrijfslogo

Een logo is het merk van je bedrijf. Je wilt natuurlijk dat deze de uitstraling van jouw bedrijf goed weergeeft. Wij geven jou tips voor het creëren van een bedrijfslogo.

Wie een eigen bedrijf begint, heeft ook een logo nodig. Het bedenken en het maken van een logo is erg spannend en leuk. Je kunt uiteraard zelf aan de slag met het onderwerpen van jouw logo, maar je kunt dit ook overlaten aan professionals. Waar moet je op letten bij het creëren van een eigen bedrijfslogo? Lees het hieronder.

Brainstormen

Voor ieder bedrijf is er wel een passend logo te bedenken. Het is belangrijk dat een logo opvalt en blijft hangen. De aandacht moet in één oogopslag jouw bedrijf opvallen. Een logo moet daarom ook goed passen bij jouw bedrijf, doelgroep en de diensten of producten die je aanbiedt.

Ga brainstormen! Pak pen en papier en beschrijf in een aantal steekwoorden de kern van jouw bedrijf. Doe dit ook als je al een idee voor een ontwerp hebt. Brainstormen is nooit verkeerd en brengt je misschien op verfrissende ideeën.

Gebruik de juiste tools

Heb je een concreet idee voor jouw logo? Schets dit eens duidelijk op papier en ga daarna aan de slag met een beeldbewerkingsprogramma op de computer. Er zijn diverse gratis programma’s/websites waar je een heel eind mee kunt komen.

Wees creatief

Het belangrijkste is het eindresultaat. Onze tip is dan ook om het bestand regelmatig op te slaan en te kopiëren. Zo kun je eens wat anders en een gewaagder ontwerp proberen, werkt dit niet? Dan kun je altijd weer terug naar de eerdere versie van het design. Onze ervaring is dat wanneer er een foutje werd gemaakt, men juist op mooiere resultaten kwam. Wees dus niet bang om eens wat te proberen!

Blijf de focus op de doelgroep houden

De belangrijkste tip is misschien wel: denk bij het maken van een logo niet vanuit jezelf maar vanuit de doelgroep. Een bedrijfslogo maakt je niet voor jezelf maar voor de doelgroep. Het moet direct aanspreken en potentiële klanten aantrekken.  

Neem niet met minder genoegen

Ben je klaar met het ontwerpen van het logo? Verfris jouw gedachten dan en ga iets totaal anders doen. Kijk de volgende dag nog eens naar het ontwerp. Ziet alles er goed uit en volledig naar wens? Laat de omgeving ook eens meekijken en laat hun mening meetellen.

Toch niet helemaal tevreden? Probeer het dan nog eens of schakel een professioneel bureau in. De specialisten van Drukkerij Zaansprint helpen graag bij het ontwikkelen van jouw bedrijfslogo. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen via ons contactformulier of bellen naar 075 62 88 461.

bedrijfslogo maken