Kraftpapier is dé trend op het gebied van kaartjes en drukwerk. Vooral bij trouwkaarten en geboortekaartjes wordt hier gebruik van gemaakt. Maar wat is het en wat voor uitstraling geeft het aan uw drukwerk?

Wat is kraftpapier?

Kraftpapier is een unieke papiersoort en wordt gemaakt uit 100% gerecycled papier. Kraftpapier bestaat uit oud papier en heeft daarom ook vaak een bruinige kleur. Het heeft nooit helemaal dezelfde kleur omdat het van allerlei verschillende soorten gerecycled hout of papier wordt gemaakt. Kraftpapier is erg stevig papier net zoals karton en is relatief goedkoop.

Uiterlijk

Zoals al eerder gezegd heeft kraftpapier steeds een wat ander uiterlijk. Dit komt doordat er verschillende soorten gerecyclede papier en papierpulp wordt gebruikt. Het ligt er dan maar net aan in welke kleur het gebruikte papier is en hoe de vezels worden gelegd en geperst worden. Nu kan het papier nog wel gebleekt worden om de kleur lichter of donkerder te maken. Kraftpapier geeft een oude en vintage uitstraling aan uw drukwerk. Gecombineerd met zwarte inkt kan het een heel gaaf en stoer effect hebben.

Gebruik

Voor welke uitingen kan kraftpapier gebruikt worden? De mogelijkheden zijn eigenlijk oneindig. Kraftpapier wordt in de industriële wereld vaak als inpakpapier of zakpapier gebruikt of als beschermende laag voor objecten doordat het erg stevig en elastisch is. Maar de laatste tijd is kraftpapier erg populair als basis voor kaarten voor speciale gelegenheden, zoals een trouwkaart.

Wilt u graag uw drukwerk op kraftpapier laten drukken? Dat kan bij Zaansprint! Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier  of bel naar 075 628 8461.

Terug naar overzicht