Het perfecte visitekaartje: tips

Visitekaartjes stralen professionaliteit uit. Veel mensen zien een visitekaartje als een eenvoudig stukje papier die snel gemaakt moet worden omdat je deze moét hebben. Maar een visitekaartje is veel meer dan dat! Wij delen tips voor het perfecte visitekaartje.

Met een visitekaartje draag je de huisstijl en het merk van jouw bedrijf uit. Daarbij is het belangrijk om bij het ontwerpen van een visitekaartje in je achterhoofd te houden welke eerste indruk jij wil achterlaten.

Een professioneel logo

Het logo van jouw bedrijf is niet alleen belangrijk voor je visitekaartje, maar voor jouw hele bedrijf. Veel ondernemers maken een simpel logo waar niet goed over nagedacht is. Wij adviseren jou om een logo door een professional te laten maken. Samen kijken jullie naar de core business van jouw bedrijf en zorgen jullie voor een logo dat jouw bedrijf krachtig neerzet en het echt jouw verhaal vertelt.

visitekaartjes gedrukt

Duidelijke huisstijl

Maak het visitekaartje pas als je jouw ondernemersplan hebt staan en jouw huisstijl bekend is. De verschillende onderdelen in jouw huisstijl zijn belangrijk om door te trekken naar jouw visitekaartje om zo één merkstijl te creëren.

Maak gebruik van de voor- en achterkant

Een visitekaartje heeft een voor- en een achterkant, maak hier ook gebruik van! Gebruik de voorkant voor jouw logo en contactgegevens en benadruk op de achterkant welke boodschap je wil uitdragen met jouw bedrijf. Dit kan een slogan zijn, of een beeld waar je jouw bedrijf krachtig neerzet. Zet de belangrijkste informatie wel aan de voorkant, zodat je voorkomt dat belangrijke informatie op de achterkant niet gelezen wordt.

Juiste hoeveelheid tekst

Zorg ervoor dat de persoon die jouw visitekaartje in handen krijgt in een oogopslag scant wie jij bent en waarvoor hij of zij bij jou terecht kan.

Kies de juiste papiersoort

Een kwalitatief goed visitekaartje toont meer professionaliteit en daarbij gaat het product langer mee. Kijk goed naar de zwaarte van het gekozen papier, hoe hoger de zwaarte des te steviger het visitekaartje is. Wil je net dat extra luxe kun je ook nog kiezen voor glans of mat om net die extra touch te geven.

 

Drukkerij Zaansprint helpt graag bij het perfecte visitekaartje

Ons team ontwerpt logo’s en complete huisstijlen. Wij helpen jou graag bij het ontwerpen van jouw visitekaartje en drukken deze ook graag voor je af! Neem gerust contact op voor alle mogelijkheden.

Meer over visitekaartjes

Neem contact op