Het kiezen van soorten bindings

Er zijn vele voorbeelden van toffe magazines of tijdschriften te vinden, maar hoe werk je deze op de meest kwalitatieve en gebruiksvriendelijke manier af? Wij geven jou hieronder een aantal tips voor het kiezen van de meest geschikte binding. Ben je op zoek naar een goede binding voor jouw magazine of tijdschrift? Kies je voor een online magazine of tijdschrift, dan heb je keuze uit veel verschillende formaten en papiersoorten. 

Nietjes in de rug

Over het algemeen worden magazines en tijdschriften het meeste vastgeniet met nietjes in de rug. De vellen gaan na het drukken de brocheerstraat in, waar de juiste vellen bij elkaar komen. Daarom worden nieten in de rug ook wel geniet gebrocheerd genoemd. De magazines worden afgewerkt met nietjes in de rug. Bewaar de eindproducten in een multomap zodat deze nog lang mooi ogen. 

Gelijmde rug

Er zijn magazines en tijdschriften die voorzien zijn van zoveel pagina’s dat lijmbinding geschikter is dan nieten. Deze nieten worden ook wel garenloos gebrocheerd genoemd. Hierbij worden de losse vellen direct in de rug van de omslag gelijmd. De binding zorgt voor een luxe rechte rug en maakt het omslag groter.

Wire-O-Binding (spiraalbinding)

Binden door middel van een Wire-O-Binding, ofwel een spiraalbinding, wordt voornamelijk gebruikt voor brochures, scripties en jaarverslagen. Hierbij kun je een document aanleveren van 10 tot 186 pagina’s. Een voordeel is dat de brochure geheel opengeslagen kan worden. Ideaal voor cursusmateriaal, invulboeken of brochures die veel pagina’s bevatten. De binding is in drie kleuren verkrijgbaar, namelijk zwart, zilver of wit. Wil je een transparante cover? Dat is mogelijk met deze binding. Hiermee krijgt het product direct meer uitstraling.

Meer informatie over bindings en drukwerk

Heb je een magazine, tijdschrift, brochure of een ander document die gereed staat om te laten drukken? Drukkerij Zaansprint adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op om je wensen en visie te bespreken voor jouw zakelijk drukwerk. Wij beantwoorden graag al je vragen en werken je ideeën uit tot een op maat gemaakt ontwerp. Drukkerij Zaansprint: Jouw drukwerkspecialist.

Bekijk ons zakelijk drukwerk 

Neem contact met ons op