Alles over A4, A5 en A6 papierformaten

Wil je jouw drukwerk laten printen op een papierformaat en ben je er nog niet helemaal uit welke geschikt is? Lees dan alles over de verschillende A formaten. Van alle afmetingen tot het soort drukwerk die je voor de verschillende maten kunt toepassen zie je terug in een overzichtelijke tabel. Op deze manier kun jij een goede afweging maken welk soort jij het beste vindt voor jouw drukwerk.

Verschillende papierformaten

De A formaten beginnen met A0. Wanneer je deze dubbelvouwt krijg je het A1 formaat. Vouw je het A1 formaat dubbel? Dan krijg je het A2 formaat, en zo verder tot je bij het kleinste formaat komt: het A10 formaat. Dit betekent dat alle papierformaten dezelfde beeldverhouding hebben, namelijk 1: √2.

DIN staat voor Deutches Institut für Normung waarbij het principe geldt dat de papierformaten verdubbelen of halveren. Een dichtgebouwen A6 flyer is uitgevouwen een A5 flyer. Hierbij is er wel een uitzondering, namelijk de A4 en A5. 

Ben je jouw drukbestand aan het opmaken? Zorg dat je aan iedere kant (links, rechts, boven en onder) een afloopgebied van 3 mm toevoegt.

Meer weten over papierformaten?

Heb je nog vragen over welke papierformaat je het beste kunt gebruiken en kun je wel wat advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder en kunnen jou ontzorgen voor al je zakelijke drukwerkbehoeften. Ons team aan professionals staat voor je klaar. Drukkerij Zaansprint: Jouw drukwerkspecialist.

Neem contact op

Meer over zakelijk drukwerk