7 Tips voor het drukken van unieke geboortekaartjes

Gefeliciteerd, binnenkort verwelkom je een nieuw gezinslid! De komst van een baby is een bijzondere gebeurtenis die gevierd mag worden, en wat is er nu persoonlijker dan het versturen van unieke geboortekaartjes? Bij Drukkerij Zaansprint begrijpen we dat elk detail van belang is, daarom delen we graag enkele tips voor het laten drukken van geboortekaartjes die de aankondiging van jullie kindje extra bijzonder maakt.

1. Begin op tijd

Het is nooit te vroeg om na te denken over het ontwerp van de geboortekaartjes. Begin ruim op tijd met het verzamelen van ideeën en schetsen. Zo heb je voldoende tijd om samen met onze ontwerpers aan een uniek en persoonlijk ontwerp te werken. Lees meer over de levertijden van geboortekaarten in onze FAQ. 

2. Kies het juiste formaat en papier

Bij Drukkerij Zaansprint bieden we een scala aan formaten en papiersoorten. Overweeg wat het beste past bij het ontwerp en de stijl die je voor ogen hebt. Een luxe papiersoort kan bijvoorbeeld een extra touch toevoegen aan de kaartjes.

3. Personaliseer met foto's

Een prachtige manier om je geboortekaartjes extra persoonlijk te maken, is door het toevoegen van een foto. Kies een liefdevolle foto van jullie pasgeboren kindje en laat deze stralen op het kaartje. Het geeft de ontvangers meteen een beeld van jullie geluk.

4. Speel met kleuren en lettertypes

Gebruik kleuren die passen bij de babykamer of jullie persoonlijke stijl. Hetzelfde geldt voor lettertypes. Een speelse, handgeschreven letter kan een lieflijke uitstraling geven, terwijl strakkere letters er weer modern uitzien.

5. Voeg een persoonlijke boodschap toe

Schrijf een korte, persoonlijke boodschap om de ontvangers te bedanken voor hun steun en om de geboorte van jullie kindje te vieren. Een persoonlijke touch maakt het geboortekaartje extra bijzonder en wordt zeker gewaardeerd.

6. Controleer voor afdrukken

Voordat je de definitieve bestelling plaatst, is het essentieel om een proefdruk te ontvangen en zorgvuldig te controleren op eventuele fouten. Let op spelfouten, de juiste datum en andere belangrijke details. Een foutloos geboortekaartje is een blijvende herinnering aan dit speciale moment.

7. Bestel extra kaartjes

Het is altijd handig om wat extra geboortekaartjes te bestellen. Zo ben je voorbereid op onverwachte felicitaties en heb je enkele exemplaren als aandenken voor jezelf.

Klaar om jouw unieke geboortekaarten te laten drukken?

Bij Drukkerij Zaansprint staan we klaar om jullie te helpen bij het realiseren van prachtige geboortekaartjes die perfect passen bij jullie gezin. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. We kijken ernaar uit om samen met jullie deze bijzondere aankondiging vorm te geven!

Neem contact op

Lees meer over geboortekaartjes

geboortekaartje lente thema