5 ideeën voor nog meer succes met jouw folder

Onverminderd populair zijn de folders. Ondanks dat digitalisering steeds meer onze wereld binnendringt, is de fysieke folder erg in trek. In deze blog delen we 5 ideeën voor nog meer succes met jouw folder

De fysieke folder heeft in tegenstelling tot de digitale folder meer bereik. Zorg ervoor dat jouw folder eruit springt bij jouw potentiële klanten. Design, design, design. Verdiep je tot diep in het brein in jouw klant! Hieronder staan een aantal toffe ideeën die je kunt meenemen in je folder.

Fris en minimalistisch

In eerste instantie zul je misschien denken dat een folder er uit moet springen door middel van het gebruik van mooie felle kleuren en de meest opvallende lettertypen. Maar niets is minder waar. Het belangrijkste is dat de folder de uitstraling heeft van jouw bedrijf. Hoe jij wil dat anderen jouw bedrijf zien.

Een frisse en minimalistische uitstraling creëert in vele gevallen bij de lezer een ontspannen gevoel. Voor bijvoorbeeld een beautysalon of een bedrijf dat gericht is op duurzame zepen is dit heel krachtig. Neutrale kleuren en rustige beelden spreken hier juist heel goed.

Vormige flyer

Een flyer in een bepaalde vorm valt zeker op tussen alle andere flyers. Wanneer je bijvoorbeeld een massagesalon hebt of een pedicure salon is het een leuk idee om je flyer in de vorm van een hand of een voet contour te snijden en op deze manier te verspreiden onder jouw doelgroep. Zo is je boodschap enorm duidelijk én leuk om naar te kijken!

Blitse afbeeldingen

Afbeeldingen worden steeds belangrijker anno 2020. Een unieke óf blitse afbeelding in jouw folder trekt de lezer zeker naar zich toe. Dat is het eerste wat je ziet en dus enorm belangrijk om het doel van jouw folder te laten spreken. Trigger jouw doelgroep met de meest blitse afbeelding. Voeg hier ook nog een paar mooie strakke lijnen aan toe om het oog nog meer naar de afbeelding toe te trekken. Zorg dat de lezer direct aan de afbeelding kan zien waar de folder over gaat.

Informeer spelenderwijs

Wil je een folder maken voor bijvoorbeeld een gastouderopvang of een BSO? Maak een echte beleving van je folder! Geef een kijkje in jouw gastouderopvang of BSO. Kies voor bijvoorbeeld speelse elementen als krijtjes, illustraties van kinderen, verfstrepen of  blokkentorens. Veel kleur doet het hier ook zeker goed. Gebruik speelse illustraties om bijvoorbeeld bepaalde delen en onderwerpen te splitsen, zoals tarieven, over ons of het dienstenaanbod.

Fijne en opvallende kleuren

Kies voor kleuren die opvallen bij het geheel van jouw folder. Wil jij een event organiseren en is het thema roze, rood en paars? Zorg ervoor dat deze kleuren knallen in jouw folder. Dit spreekt jouw doelgroep aan.

Hulp nodig?

Heb je nu de meest creatieve ideeën in je hoofd, maar vind je het lastig om deze tot een mooi beeld te brengen? Het team van Drukkerij Zaansprint geeft graag advies. Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch via 075 6288461 of door  ons contactformulier in te vullen.