Met de kerstdagen breekt een periode aan waarin het grootste deel van Nederland lekker vrij is, even geen school of werk maar tijd voor gezin, familie en vrienden. Toch zijn uw werknemers, klanten en leveranciers de mensen die u misschien wel het meeste zien gedurende het jaar. Juist daarom is het niet alleen leuk, maar ook nog eens reclamegericht om een kerstkaart te sturen. Met een beetje geluk komt deze prominent op de schoorsteen of het kantoor van de ontvanger te hangen. Dat is nog eens andere reclame dan het visitekaartje onderin de bureaula! Lees snel verder voor een aantal tips over het ontwerpen en versturen van zakelijke kerstkaarten.

Begin op tijd

Vlak voor de feestdagen beginnen, is het als werkgever en werknemer een drukke periode. Alle dingen moeten worden afgehandeld voor het einde van het jaar. Dit is niet het beste moment om nog een kerstkaart te ontwerpen. Begin daarom op tijd met het ontwerpen en bedenken van de tekst voor op de kaarten. Half oktober lijkt heel vroeg om bezig te zijn met kerst, maar zo heeft u ruim twee maand de tijd om de kaarten te maken, laten drukken en versturen. Dit scheelt een hoop stress!

Kies voor een opvallende, duidelijke kaart

Voor een persoonlijke touch is het, het leukste om de ontvangers te verrassen met een zelfontworpen kerstkaart. Een kaart met daarop een foto van het bedrijf, personeel of product in kerstsfeer is natuurlijk een echte binnenkomer en houdt de aandacht vast. Zorg bij het aanleveren van het drukwerk dat de eventuele foto van goede kwaliteit is. Dit voorkomt onscherpe kaarten. Kies voor een positieve manier van opvallen. Denk hierbij aan de doelgroep, een kaart voor de juffen en meesters van een basisschool ziet er anders uit dan de kaart van een financiƫle dienstverlener.

Ga voor persoonlijk

Maak een kaart nog persoonlijker door deze zelf te ondertekenen. Schrijf bijvoorbeeld bij iedere werknemer een persoonlijke groet, zo gaat u samen het nieuwe jaar positief in. Zorg ook dat de naam en het adres duidelijk worden vermeld op de kaart en envelop. Wilt u er zeker van zijn dat de kaart aankomt? Zorg dan voor een geprinte adressticker.

Het versturen

Het ontwerp is af, de kaarten zijn gedrukt. Ze hoeven alleen nog op tijd bij de juiste ontvanger aan te komen. Zorg dat de kaart voor kerst, maar na Sinterklaas aankomen. Houd hierbij rekening met een langere bezorgtijd in december.

Heeft u na deze tips nog iets meer inspiratie nodig? Aarzel niet en bel naar 075 62 88 461 of vul het contactformulier in.

Terug naar overzicht