Allereerst is het goed om te bedenken of je zelf een kaartje wil ontwerpen of dat je op zoek gaat naar een bestaand ontwerp en dit ontwerp eventueel laat aanpassen. Daarnaast moet je je afvragen welke stijl je leuk vindt en welk formaat hierbij past. Kies je voor klassiek, modern of toch vintage?

Welke tekst zet ik op mijn geboortekaartje?

Iets wat zeker niet mag ontbreken op jouw geboortekaartje is de naam van je kindje en de geboortedatum. Daarnaast is het belangrijk om jouw naam en die van je partner op de kaart te schrijven. Jullie adres, telefoonnummer, het gewicht, de lengte en het tijdstip van de geboorte is ook niet geheel onbelangrijk. Wil je het geboortekaartje nog uitbreiden met tekst? Kies dan bijvoorbeeld voor  een gedichtje of een andere mooie tekst.

Naar wie verstuur ik mijn geboortekaartjes?

Dit mag je uiteraard helemaal zelf bepalen! Een handig rijtje om af te gaan: welke familieleden wil je een kaartje sturen? Welke vrienden? Welke kennissen? Denk hierbij aan collega’s, buren en sportmaatjes. En zijn er nog bepaalde instanties die je een kaartje wil sturen zoals de verloskundigenpraktijk? Ben je bang dat je nog iemand vergeet? Check dan jouw telefoonlijst of kijk tussen je Facebookvrienden. Als je dit allemaal hebt gecontroleerd, weet je zeker dat je niemand bent vergeten.

Wanneer verstuur ik mijn geboortekaartjes?

Maak je er vooral niet te druk om! Volgens de ‘officiële etiquette’ moet je op de tweede dag na de bevalling het geboortekaartje versturen. Maar in de praktijk zit er een enorm verschil in wanneer de ouders de kaartjes op de post doen. Verstuur het kaartje dus op het moment dat het voor jou uitkomt.  

Geboortekaartje van Drukkerij Zaansprint

Bij Drukkerij Zaansprint helpen wij je graag met de zoektocht naar het perfecte geboortekaartje. Wij hebben veel verschillende boeken met voorbeelden en kunnen je ook helpen met een persoonlijk ontwerp! Wil je meer weten over onze geboortekaartjes? Loop dan eens vrijblijvend binnen. Je kunt ons ook bellen op 075-6288461 of het contactformulier invullen.

Terug naar overzicht