Hoera, jullie verwachten een kindje! Naast dat het allemaal heel leuk en spannend is, komt er ook veel regelwerk bij kijken. Zo ook het geboortekaartje en daar helpt Zaansprint u graag bij. Wat hoort er allemaal op een geboortekaart te staan? Een aantal zaken dient u zeker te vermelden. Denk bijvoorbeeld aan de naam van de baby en de geboortedatum.

Welkomzin

Dit is de zin die voorop de geboortekaart komt te staan. Soms valt uit deze zin al op te maken of het om een jongetje of meisje gaat. Al heeft het kind een uniseks naam, dan is het handig om het in de welkomzin aan te geven om welke sekse het gaat. Zeker als dat aan de kleur en design van het geboortekaartje niet duidelijk af te lezen is.

Namen

Vanzelfsprekend komt de roepnaam van uw baby voorop de kaart te staan. Ook de tweede en derde naam zijn leuk om erbij te zetten. U kunt de volledige naam van het kind opschrijven. Sommige mensen kiezen ervoor om de achternaam van het kindje weg te laten, omdat dit in de meeste gevallen vanzelfsprekend is.

Geboortedatum en gegevens

De datum waarop de kleine is geboren mag natuurlijk niet ontbreken op de geboortekaart. De geboortedatum mag op meerdere manieren op de kaart worden vermeld. Naar smaak kunt u ervoor kiezen om de datum op verschillende wijzen op te schrijven: 11 Februari 2018, 11-02-2018, 11.02.2018 of elf februari tweeduizend achttien.

Het tijdstip en de plaats waar het kind geboren is, zijn belangrijke onderdelen van de geboortekaart. Optioneel kunt u het geboortegewicht en geboortelengte van het kind vermelden.

Bezoektekst

Voorheen stonden de tijden in de bezoektekst aangegeven waarop het kind en moeder aan het rusten zijn. Met de komst van de mobiele telefoon en WhatsApp is dit een beetje veranderd. Tegenwoordig voldoet een mobielnummer met de vraag om voor het bezoek even te bellen of te appen. Een andere trend is het geven van een kraamfeest. Alle kraamvisite komt dan in één keer. De uitnodiging voor dit feest kunt u ook via het geboortekaartje verzenden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het maken van een geboortekaartje? Zaansprint helpt u hier graag bij. Neem contact met ons op via 075 62 88 461 of vul het contactformulier in.

Terug naar overzicht