Tijdens uw zwangerschap zijn er veel praktische dingen die geregeld moeten worden. Een goed voorbeeld daarvan zijn de geboortekaartjes uitkiezen. Wanneer begint u daar aan? Hoe lang duurt dat hele proces?

Vanaf wanneer kies je een geboortekaartje?

U kunt er eigenlijk niet te vroeg aan beginnen. Veel zwangere vrouwen wachten tot ze verder zijn in hun zwangerschap, maar als je al vroegtijdig genoeg inspiratie hebt, ga er dan voor! Als je zeven maanden zwanger bent is het goed om alvast in het achterhoofd te houden, want er komt soms meer bij kijken dan u denkt.

Hoe lang duurt het om een geboortekaartje te kiezen?

De beslissing kan snel gemaakt worden, maar het is niet gek dat je wat langer twijfelt. Het is een bijzondere gebeurtenis, vandaar dat veel vrouwen een aantal verschillende opties willen doornemen. Als de keuze is gemaakt dan krijgt u een proefdruk thuis opgestuurd. Dit duurt een paar dagen, daarna heeft u de kans om een akkoord te geven (of u geeft een wijziging door).

Omdat de kaarten last minute de deur uit gaan (vanwege de naam, het gewicht en de lengte van het kindje), is het belangrijk om vooraf wel het design te kiezen. Als het kindje geboren is kunnen de laatste gegevens verwerkt worden.

Een aantal tips

Bespaar wat tijd door alvast alle enveloppen in orde te maken. Stel een adreslijst op, schrijf alvast alle adressen op de enveloppen en plak overal een postzegel op.

De etiquette schrijft voor dat geboortekaartjes de tweede dag na de bevalling opgestuurd worden. Maar wat maakt het uit? Na deze bijzondere gebeurtenis maakt het niemand uit als de kaarten iets langer duren


Bent u benieuwd wat voor geboortekaartjes Zaansprint heeft? Loop eens bij ons naar binnen of bel naar 075 62 88 461.

Terug naar overzicht