De baby is op komst en dat betekent dat er bepaalde zaken geregeld moeten worden. Zo ook de geboortekaartjes. Maar wanneer begint u met het maken van het geboortekaartje? Wij geven een aantal tips om het uitkiezen van het geboortekaartje makkelijker te maken.

Geboortekaartje uitkiezen

Het moeilijkste gedeelte is het uitkiezen van het geboortekaartje. Hier kunt u op de helft van uw zwangerschap mee starten. De meeste mensen weten dan ook zeker wat het wordt en of het gezond is.

Een leuk, lief en schattig kaartje is altijd passend bij een geboortekaartjes. U heeft keuze uit vele kleuren, met of zonder foto, formaat en extra’s. Begin op tijd met het oriënteren, dan heeft u alle tijd om het juiste kaartje te vinden. Wanneer u nog niet weet of het een jongen of een meisje wordt is het handig om twee ontwerpen te laten maken of uit te kiezen.

Tekst geboortekaartje

Wanneer u het juiste geboortekaartje heeft gevonden is het moeilijkste achter de rug. Nu is het alleen nog zorgen voor een passende tekst op het kaartje. Informatie als geboortedatum, en eventueel: tijdstip van geboorte, lengte en gewicht zijn uiteraard pas na de geboorte bekend. Andere teksten zoals een leuk gedichte, de namen van de ouders en adresgegevens kunnen wel al ingevoerd worden.  

Proefdruk

Voordat u de geboortekaartjes gaat bestellen en versturen is het altijd handig om een proefdruk te laten maken van de kaartjes zodat u precies weet hoe ze eruit gaan zien voordat u ze echt gaat bestellen. Een proefdruk is gratis dus maak er handig gebruik van. Probeer in week 30 tot 35 een proefdruk binnen te krijgen en het kaartje definitief te maken. Dan kunt u daarna aan andere zaken denken.

Wanneer versturen

Hoera! Het kindje is geboren en het wordt tijd om het bekend te maken aan familie en vrienden. Vul de ontbrekende informatie in en bestel de kaartjes. Voor het versturen van het geboortekaartje staat eigenlijk geen vast moment voor. Veel mensen versturen de kaartjes 2 tot 3 dagen na de geboorte.  

Handige tips

Nog een paar snelle en handige tips:

-          Adressenlijst: Bedenk van tevoren aan wie u een kaartje wilt versturen en maak een adressenlijst.

-          Bestel 10% extra kaartjes: de kans is groot dat u nog wat mensen vergeet die u later nog een kaartje wilt sturen.

Zaansprint helpt u graag bij het ontwerpen en drukken van de geboortekaartjes. Wij kunnen u hierin ontzorgen zodat u zich enkel hoeft te focussen op uw pasgeboren kindje. Neem voor meer informatie contact met ons op via 075 628 8461 of ons contactformulier.

Terug naar overzicht