Visitekaartjes zijn heel belangrijk bij de eerste kennismaking. Het is uw kans om de perfecte eerste indruk te maken! Niet alleen de bedrijfsgegevens zijn van belang maar ook het soort papier, de indeling, kleur en grootte. Wij vertellen u alles over het perfecte visitekaartje.

 

Wat staat er op het visitekaartje?

Voordat u het visitekaartje gaat ontwerpen is het belangrijk om in kaart te brengen welke gegevens u wilt communiceren. Welke functietitel wordt gebruikt? Komt er een mobiel telefoonnummer op of niet? Al deze zaken zijn van belang. Als u weet welke gegevens u op wilt nemen op het visitekaartje, is de volgende stap het ontwerp.

 

Ontwerp tips

1. Het hoofddoel
Het belangrijkste is dat uw naam en contactgegevens helder binnenkomen. Hiernaast is ook de indruk van de organisatie en het product of dienst dat wordt geleverd belangrijk.

2. Leesbaar
Zorg dat de bedrijfsnaam goed te lezen is en niet met een onduidelijk lettertype is geschreven. Kijk bijvoorbeeld eens naar visitekaartjes via Google Afbeeldingen om een indruk te krijgen van wat u aanspreekt en wat niet.

3. Minder = beter
Hoe minder tekst er op het kaartje staat hoe duidelijker het kaartje doorgaans is. Een visitekaartje is geen advertentie. Als het kaartje te vol is staat met teksten en afbeeldingen, vallen de belangrijke contactgegevens erbij in het niet.

4. Naam, telefoon en e-mail
Zorg ervoor dat deze drie onderwerpen op de voorgrond staan. Als de kerninhoud (naam, nummer en e-mail) naar de achtergrond wordt gedrukt zullen de gegevens onleesbaar en niet goed te vinden zijn. Vermijd een te drukke vormgeving en zorg voor contrast tussen tekst en achtergrond.

5. Papiersoort
Probeer eens een andere papiersoort te kiezen dan de standaard soort. Er zijn tal papiersoorten die u kunt kiezen en ze allemaal hun eigen uitstraling. Als u niet weet welke soorten er zijn of welke u moet kiezen helpen wij u hier graag mee.

6. Vorm
Probeer het visitekaartje zo te vormen dat het meteen duidelijk is wat voor bedrijf u heeft. Wees hier creatief mee. Zorg dat het een duidelijke vorm heeft en dat het ook echt iets te maken heeft met uw bedrijf.

 

Komt u er niet helemaal uit of wilt u het ontwerp van uw visitekaartje uitbesteden? De specialisten van Zaansprint helpen u graag. Samen met u kiezen wij voor een passende papiersoort en een mooi ontwerp. Neem contact met ons op door gebruik te maken van het contactformulier of bel 075 628 8461.

Terug naar overzicht