Er zijn veel verschillende mogelijkheden te bedenken om een boek te laten drukken. Heeft u een boek geschreven? Laat u een jubileumboek drukken? Of wilt u pronken met een catalogus? Bij Zaansprint kunt u terecht voor een mooi eindresultaat. Hieronder leggen wij uit hoe het proces er ongeveer uit gaat zien.

Informatie verzamelen

Van tevoren is het belangrijk dat u samen met de drukker een aantal punten doorneemt. Door samen een aantal vragen te stellen krijgen wij een beeld van hoe het boek er ongeveer uit moet zien. Vragen die in dergelijke gesprekken gesteld worden zijn bijvoorbeeld:

  •          Welk budget heeft u voor ogen?
  •          Waar gaat het boek over?
  •          Wat voor boek is het?
  •          Hoe groot wordt de oplage?
  •          Welk papier soort wilt u gebruiken?
  •          Maakt u gebruik van illustraties? - Zo ja, in kleur of zwart-wit?

Afwerking

Een boek beoordeelt u niet op het kaft. Toch hoeft u de look van het boek niet helemaal te verwaarlozen. Er zijn meerdere manieren mogelijk voor de afwerking van een boek. Een aantal voorbeelden zijn: Wire-O, nietjes, garenloos gebonden en genaaid gebonden.

Al wilt u een echt boek kunt u kiezen voor een bindwijzer met hardcover. Deze vorm van afwerking gaat lang mee en leest volgens veel mensen het lekkerst.

Het drukken

U heeft het boek afgeschreven en bovenstaande keuzes gemaakt. Nu kunt u opzoek naar een goede drukkerij waar u uw meesterwerk kunt laten afdrukken. Bij Zaansprint levert u het bestand in en onze designers doen de rest. Zij volgen uw instructies of maken er zelf een mooi geheel van.

Prijs

De prijs van het laten drukken van een boek is afhankelijk van veel factoren en is dus niet in ieder geval hetzelfde. Zaansprint heeft veel ervaring op het gebied van drukwerk. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 075 62 88 461 of vul het contactformulier in.

Terug naar overzicht