De huisstijl is letterlijk het visitekaartje van uw onderneming. Onder huisstijl verstaan we de visuele identiteit van een organisatie. Het is een zeer bewust en zorgvuldig gekozen presentatie van zichzelf naar buiten toe. De huisstijl bepaalt voor een groot deel het imago van een organisatie.
Een goede huisstijl zorgt ervoor dat uw organisatie herkenbaar is bij het publiek. Het is soms lastig om een huisstijl voor een lange periode vast te houden naar mate er meer aspecten bij de huisstijl betrokken worden. De huisstijl komt onder andere sterk terug in de volgende bedrijfselementen.

-Logo
-Typografie (font)
-Kleurgebruik
-Vastgesteld formaten voor bijvoorbeeld video en afbeeldingen
-Aanspreekvorm

Huisstijl drukken
De mogelijkheden en kanten die u op kunt met het creëren van een huisstijl zijn oneindig. Visitekaartjes, kerstkaarten, briefpapier en al het andere drukwerk kan helemaal gepersonaliseerd worden naar uw huisstijl. Dit zorgt voor een duidelijk statement over de professionaliteit van uw onderneming naar de buitenwereld toe.

Het is aan te raden om uw huisstijl door één drukkerij te laten verzorgen. Zo voorkomt u kleurverschillen en weet u zeker dat elk individueel drukwerk perfect past in het complete plaatje van uw huisstijl. Zorg dat u 100% zeker bent van een gekozen huisstijl. Achterhand aanpassingen toebrengen is lastig, kost extra geld en zorgt ervoor dat uw klanten in de war raken. Tenzij u helemaal opnieuw wilt beginnen met het opbouwen van een imago, is dit natuurlijk niet wenselijk.

Zaansprint kan haar klanten van het begin tot het eind helpen.

Re-design
Bent u niet tevreden met uw huidige huisstijl en wilt u hem helemaal aanpassen? Ook dan kunnen wij u helpen. Het veranderen van een huisstijl is een lastige opgave, maar het is mogelijk. Kiest u ervoor om een kleine aanpassing toe te passen of wordt het hele bedrijf omgetoverd?
Houd bestaande klanten altijd live op de hoogte van de aanpassingen die u maakt. Hierdoor voelen zij zich meer verbonden met het merk/bedrijf en raken zij niet in de war als er opeens een ander logo boven uw website staat.

Meer weten?
Wilt u meer weten over hoe Zaansprint u kan helpen met het creëren of aanpassen van een huisstijl? Of heeft u andere vragen met betrekking tot drukwerk? Neem dan contact met ons op via 075 62 88 461 of maak gebruik van het contactformulier.

Terug naar overzicht