Het is zover, de datum van uw grote dag is gepland en u kunt nu echt gaan beginnen met de voorbereidingen. Eén van de belangrijkste stappen naar het huwelijk is de trouwkaart. Via deze kaart wordt iedereen op de hoogte gesteld van de trouwdatum en zet u de toon voor de bruiloft.

Een trouwkaart is iets persoonlijks, vaak kunnen de genodigden aan de kaart zien wat de stijl van de bruiloft gaat worden. Het is belangrijk om ruim van te voren, minimaal 4 maanden, uw trouwkaart uit te zoeken of te laten ontwerpen door één van onze gespecialiseerde medewerkers. Zo heeft u  alle tijd om een proefdruk aan te vragen, eventuele aanpassingen te laten doorvoeren, de kaarten te bestellen en natuurlijk te adresseren en versturen.

Stijl van de trouwkaart

Trouwkaarten zijn er in alle maten, soorten en kleuren. Ga voor een kaart die bij u en uw partner past. Heeft u gekozen voor een thema bruiloft, kunt u deze uiteraard terug laten komen in de uitnodiging. Bij Zaansprint beschikken wij over een zeer uitgebreide collectie huwelijkskaarten. O.a. van Belarto, Family Cards, Buromac en Regalb.

Wilt u een persoonlijke, unieke trouwkaart, is dat geen probleem. Wij werken uit wat u in gedachten heeft en kunnen er een persoonlijke touch aan geven door bijvoorbeeld het toevoegen van een foto. Wij gaan met u om tafel en ontwerpen uw kaart op maat. U bent van harte welkom in onze winkel om voorbeelden te bekijken en advies te vragen aan een van onze medewerkers.

‘Save the date’ kaarten en extra toevoegingen

Als u er zeker van wilt zijn dat alle genodigden op uw trouwdatum beschikbaar zijn, dan kunt u 4 tot 6 maanden van te voren alvast een ‘save the date’ kaart versturen waarin uw huwelijk wordt aangekondigd. Zo kunnen de uitgenodigde gasten de geplande datum alvast vrijhouden.

Heeft u een verschil tussen dag- en feestgasten, kunt u een extra inlegvel toevoegen bij de uitnodigingen van de dag gasten met daarop het programma van de dag. U kunt natuurlijk ook twee verschillende uitnodigingen versturen. Andere extra toevoegingen aan uw kaart kunnen zijn: een routebeschrijving naar de trouwlocatie, een cadeautip of aanbevolen hotels voor gasten die van ver komen.

Wanneer u in een vakantieperiode trouwt, is het verstandig om de kaarten minimaal 8 weken van te voren te versturen. U wilt natuurlijk niet dat iedereen op vakantie is op dé grote dag.

Belangrijke informatie

Zorg dat alle belangrijke informatie zoals de tijd, locatie etc. duidelijk op de kaart vermeld staan en verstuur de uitnodigingen minimaal 8 weken van te voren.

Wilt u meer weten of advies van één van de Zaansprint medewerkers? Loop eens bij ons naar binnen of bel naar 075 62 88 461

Terug naar overzicht