Wie een eigen bedrijf begint, heeft ook een logo nodig. Het bedenken en het maken van een logo is erg spannend en leuk. U kunt uiteraard zelf aan de slag met het onderwerpen van uw logo. Maar u kunt dit ook overlaten aan professionals. Waar moet u op letten bij het creëren van een eigen bedrijfslogo? Wij geven tips!

Brainstormen

Voor ieder bedrijf is er wel een passend logo te bedenken. Het is belangrijk dat een logo opvalt en blijft hangen. De aandacht moet in één oogopslag uw bedrijf opvallen. Een logo moet daarom ook goed passen bij uw bedrijf, doelgroep en de diensten of producten die u aanbiedt.

Ga brainstormen! Pak pen en papier en beschrijf in een aantal steekwoorden de kern van uw bedrijf. Doe dit ook als u al een idee voor een ontwerp heeft. Brainstormen is nooit verkeerd en brengt u misschien op verfrissende ideeën.

Gebruik de juiste tools

Heeft u een concreet idee voor uw logo? Schets dit dan eens duidelijk op papier en ga daarna aan de slag met een beeldbewerkingsprogramma op de computer. Er zijn diverse gratis programma’s/websites waar je een heel eind mee kunt komen.

Wees creatief

Het belangrijkste is het eindresultaat. Onze tip is dan ook om het bestand regelmatig op te slaan en te kopiëren. Zo kunt u eens wat anders en gewaagder ontwerp proberen, werkt dit niet? Dan kunt u altijd weer terug naar de eerdere versie van het design. Onze ervaring is dat wanneer er een foutje werd gemaakt, men juist op mooiere resultaten kwam. Wees dus niet bang om eens wat te proberen!

Blijf de focus op uw doelgroep houden

De belangrijkste tip is misschien wel: denk bij het maken van een logo niet vanuit uzelf maar vanuit de doelgroep. Een bedrijfslogo maakt u niet voor uzelf maar voor de doelgroep. Het moet direct aanspreken en potentiële klanten aantrekken.  

Neem niet met minder genoegen

Bent u klaar met het ontwerpen van uw logo? Verfris uw gedachten dan en ga iets totaal anders doen. Kijk dan de volgende dag nog eens naar het ontwerp. Ziet alles er goed uit en volledig naar wens? Laat uw omgeving ook eens meekijken en laat hun mening meetellen.

Toch niet helemaal tevreden? Probeer het dan nog eens of schakel een professioneel bureau in. Wij helpen u graag bij het ontwikkelen van uw bedrijfslogo. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier of bellen naar 075 62 88 461.

Terug naar overzicht