Tegenwoordig zegt een rouwkaart steeds meer over de persoon, zowel het ontwerp als de tekst. Een rouwkaart is iets wat mensen neerzetten en voor lange tijd zullen bewaren. Er is tegenwoordig volop keuze voor wat betreft het ontwerp van de rouwkaart. De rouwkaart hoeft niet alleen maar zwart of grijs te zijn. Wij geven een aantal tips voor het ontwerpen van een unieke rouwkaart.

Vorm

Wat betreft de vorm van de kaart kunt u veel verschillende kanten op. U kunt bijvoorbeeld voor een standaard vierkante en rechthoekige kaart kiezen, maar een ronde kaart of totaal andere vorm mag tegenwoordig ook.

Materiaal

Er zijn veel verschillende soorten materiaal voor een rouwkaart. U kunt een rouwkaart bijvoorbeeld laten bedrukken op gerecycled papier, karton of op ongebleekt papier. Maar u kunt ook verschillende soorten afwerkingen kiezen, zoals parelmoerglans of een matte afwerking.

Kleuren

Denk bij de kleuren van de kaart aan de persoonlijkheid van de overledene of dat de kleuren iets over hem/haar zeggen. Een kleurrijke rouwkaart past bij een uitbundig persoon. Een wat rustigere rouwkaart met rustige tinten past bij mensen met een klassieke, bescheiden stijl. De kaart hoeft niet per se één kleur te hebben. Hield de overledene veel van bloemen? Laat de kaart dan bijvoorbeeld rustig wit met kleuraccenten van bloemen. De kleur van de rouwkaart kan helemaal aangepast worden.

Lettertypen

Waar u waarschijnlijk bij een rouwkaart niet meteen bij stil staat, is het lettertype of font in de rouwkaart. Maar het lettertype van een rouwkaart doet heel wat voor een kaart. Ook het lettertype kunt u weer helemaal aanpassen op de overledene. Een klassiek, modern of rustig lettertype, alles kan.

Beeldmateriaal

Vaak wordt er een foto van de overledene op de rouwkaart gezet. Maar u kunt ook voor het beeldmateriaal weer variëren. Houdt u de kaart liever rustig? Dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om een foto achterwegen te laten en meer te focussen op de kleur en de tekst.

Wilt u graag hulp bij het ontwerp van een unieke rouwkaart of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op doormiddel van het contactformulier of bel naar 075 – 62 88 461.

Terug naar overzicht