Regelmatig komt u in aanraking met flyers en folders. Dit kan op straat zijn, in de brievenbus en ook in veel winkels en huisartspraktijken zijn vaak flyers en folders te vinden. Hoe kunt u ervoor zorgen dat een flyer opvalt? Met deze tips kan uw flyer succesvoller worden.

1.      Een duidelijk doel

Bepaal van te voren goed wat het doel wordt van de actie. Wil je een product of dienst onder de aandacht brengen en mensen aansporen tot actie? Doe het met een duidelijke gedachte erachter.

2.      Nieuwsgierigheid opwekken

De kunst is om mensen razendsnel te informeren. Een duidelijke boodschap moet mensen overhalen om het te lezen. Door nieuwsgierigheid op te wekken, zullen mensen langer naar de flyer kijken en wellicht contact opnemen.

3.      Duidelijkheid bij de inhoud

Het is belangrijk om de flyer te verdelen in hiërarchie. De belangrijke informatie komt op deze manier nadrukkelijker naar voren en zal meer opvallen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een grote afbeelding en een citaat uit de tekst welke naar voren komt. De tekst wordt pas gelezen als hetgeen wat naar voren komt aanspreekt.

4.      Tekst met een boodschap

Een flyer moet een boodschap overbrengen. Vertel kort en bondig waar het over gaat en probeer nieuwsgierigheid op te wekken. Afhankelijk van het doel moeten de teksten bijvoorbeeld wervend of aansporend geschreven zijn.

Terug naar overzicht