Enveloppen bestaan in diverse soorten en maten. Ondanks dat er tegenwoordig meer wordt gemaild, maken nog genoeg mensen en bedrijven gebruik van papieren post. Voor het versturen van deze post zijn er enveloppen nodig. Veel mensen vinden het leuk om post te ontvangen en dankzij de envelop kan een brief, uitnodiging of kaartje meer opvallen.

Diverse maten enveloppen

Enveloppen kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt: voor zakelijke post, feestelijke gelegenheid, voor een geboortekaartje of vertrouwelijke documenten. Omdat er zoveel doeleinden zijn, bestaan er ook verschillende enveloppen. Enveloppen verschillen in soort, kleur en maat. Er bestaat voor iedere maat brief, brochure, flyer of kaart wel een envelop. Heeft de post dat moet worden verzonden en bijzondere maat? Dan is het mogelijk om een envelop op maat te laten maken.Verschillende soorten enveloppen Zaansprint biedt voor alle doeleinden enveloppen aan. Omdat er zoveel keuzes zijn hebben wij een aantal opties op een rijtje gezet:

Luxe enveloppen

Luxe enveloppen worden veelal gebruikt om geboortekaartjes, uitnodigingen en trouwkaarten in te versturen. Deze enveloppen kunnen worden aangepast aan de stijl van het kaartje, zodat het één geheel is. De envelop kan in verschillende kleuren worden uitgevoerd en eventueel worden voorzien van een logo, symbool of afbeelding.

Vensterenvelop

De envelop met venster wordt vaak voor zakelijke doeleinden gebruikt. De brieven die worden gedrukt bevatten een adressering en worden zo gevouwen dat het adres leesbaar is door het venster.

Kraft enveloppen

Kraft enveloppen zijn momenteel erg populair. Deze eigentijdse envelop valt direct op en heeft een leuke uitstraling. Kraftpapier is een soort bruin pakpapier met een karakteristieke en grove structuur. Deze enveloppen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten.

Transparante enveloppen

Wilt u echt bijzondere post verzorgen? Dan zijn doorzichtige enveloppen dé manier om uw post in te bezorgen. Met een speciaal doorschijnend papiersoort kunt u op een creatieve en originele manier uw post verzenden. Dankzij de transparantie valt de inhoud direct op en trekt het gelijk de aandacht van de ontvanger.

Witte enveloppen

De meest bekende envelop is de reguliere witte envelop. Deze wordt het meest gebruikt en is verkrijgbaar in verschillende formaten. Vaak worden deze enveloppen gebruikt om zakelijke post of persoonlijke correspondentie in te versturen. Tegenwoordig bevatten de meeste van deze witte enveloppen een plakstrip, waarmee de envelop gemakkelijk dicht kan worden geplakt.

Diverse mogelijkheden in enveloppen

Zaansprint biedt u diverse mogelijkheden in enveloppen aan. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u en kijk samen met u naar de beste optie. Daarnaast kunnen wij de enveloppen voor u bedrukken met bijvoorbeeld uw bedrijfslogo. Laat u door ons een kaartje ontwerpen en/of drukken? Dan zoeken wij hier uiteraard ook een passende envelop bij. Loop voor alle mogelijkheden eens binnen in onze drukkerij aan Zaanweg 2 in Wormerveer. Voor vragen kunt u contact opnemen via het contactformulier, mailen naar info@zaansprint.nl of bellen naar 075 62 88 461.

Terug naar overzicht