Bij een bruiloft komt veel regelwerk kijken. Zo ook verschillend drukwerk. Wij zetten een aantal soorten voor u op een rijtje.

Save the Date kaart

Save the Date kaarten kondigen de datum aan van een belangrijke gebeurtenis, zoals een bruiloft. De Save the Date kaart verstuurt u ongeveer een half jaar voor het feest en heeft als nut dat mensen de datum in hun agenda vrij houden. Op de kaart staat de datum van de bruiloft, de naam van het echtpaar en in sommige gevallen de locatie van de bruiloft vermeld. Het wordt aangeraden om op deze kaarten wel duidelijk te vermelden dat de officiële uitnodiging nog volgt.

Uitnodiging

Van al het verschillende drukwerk dat u nodig heeft voor een bruiloft, is de uitnodiging natuurlijk het belangrijkste. Met de uitnodiging zet u de toon voor de bruiloft en kunt u de mensen echt warm maken voor het feest. Er zijn ontelbaar veel voorbeelden op het internet te vinden van trouwkaarten. Naast het uitzoeken van de mooiste en best passende versie, wilt u natuurlijk ook weten wat erin moet staan. Wat er in ieder geval in moet staan zijn de vier W’s: Wie?, wat?, waar? en wanneer?

Verschillende uitnodigingen

Wilt u dat de familie eerder komt dan de vrienden? Misschien wilt u juist eerst uw vrienden uitnodigen en later op de dag uw familie laten komen. Er zijn veel redenen te bedenken waarom u niet zou willen dat alle gasten op hetzelfde aanwezig zijn. Vaak wordt de plaats en tijd van de ceremonie op elke kaart vermeld. Gasten die niet de hele dag willen komen, maar wel hun gezicht willen laten zien, kunnen op deze manier op het belangrijkste moment aanwezig zijn.

Meestal maakt u verschillende uitnodigingen voor drie groepen.

Daggasten – deze groep is de vanaf het begin tot aan het eind aanwezig op de bruiloft
Avondgasten -  deze groep is aanwezig bij de receptie en het trouwfeest
Receptie gasten – deze groep mag alleen bij de receptie aanwezig zijn

Meer weten?

Wilt u weten wat Zaansprint oor u kan betekenen op het gebied van trouwkaartjes en drukwerk? Neem dan contact met ons op via 075 62 88 461 of vul het contactformulier in.

Terug naar overzicht