Wanneer een dierbare overlijdt zijn er veel zaken die geregeld moeten worden. In deze drukke, moeilijke tijd helpt Zaansprint u bij het uitzoeken en regelen van de juiste rouwkaart. U kunt uw eigen ontwerp aanleveren, wij hebben de mogelijkheid om deze voor uw te drukken. Een uitvaartonderneming heeft vaak tekst- en kaartvoorbeelden die u kunt aanpassen naar eigen wensen. Wij denken graag met u mee naar de mogelijkheden.

Vaste elementen

De tekst van een rouwkaart bevat een aantal vaste elementen.

  • De naam van de overleden persoon.
  • Geboorte- en overlijdensdatum.
  • De gegevens waar de uitvaart plaats zal vinden, tenzij deze in een besloten kring plaatsvindt. Dan wordt er vermeld ‘de uitvaart zal in een besloten kring plaatsvinden’.
  • Een correspondentieadres, waar mensen hun blijk van medeleven naar toe kunnen sturen.
  • De namen van het gezin of familieleden. 

Het is belangrijk om zo snel mogelijk na het overlijden de rouwkaart te versturen. De uitvaartverzorger kan u hierbij helpen. Samen stelt u de rouwkaarttekst op. PostNL heeft een Rouw Verzend Set ontwikkeld, zo worden de kaarten handmatig en los van andere post verwerkt.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor rouwkaarten. Wij hebben een kleine collectie rouwkaarten op voorraad liggen en kunnen kaarten persoonlijker maken met een foto of afbeelding. Indien gewenst kunnen wij de rouwkaarten dezelfde dag drukken en u werk uit handen nemen.

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem voor alle mogelijkheden contact met ons op via het contactformulier, bel naar 075 62 88 461 of mail naar info@zaansprint.nl. Daarnaast kunt u altijd binnenlopen in onze drukkerij aan Zaanweg 2 in Wormerveer.

 

Terug naar overzicht