Het bestellen van een brochure gaat heel makkelijk bij Zaansprint. Toch zijn er een paar specifieke punten waar u op moet letten als u een brochure wil laten ontwerpen, samenstellen en drukken.

Los aanleveren

Het beste is dat een brochure als losse pagina’s wordt aangeleverd in één pdf-bestand. Bij Zaansprint zetten wij deze zelf op inslag waarna de pagina’s als een boekje geordend worden. Ook kunnen wij beter zien hoe het eruit gaat zien als het los wordt aangeleverd in een pdf-bestand en is dit dus beter voor de technische controle. Het is wel handig als u de pagina’s controleert en de pagina’s ook nummert. Na het inschieten kunnen wij dan makkelijk controleren of de pagina’s in goede volgorde staan. 

Kleur

Het is belangrijk dat u uw brochure in de juiste kleur aanlevert. Voor de tekst in uw brochure geldt dat de zwarte of grijze platte tekst ook echt als 100% zwart aangeleverd moet worden. Bij andere kleuren in de brochure geldt dit natuurlijk ook. Combinatiekleuren zoals bijvoorbeeld geel en rood kunt u zo aanleveren. Denk er wel om bij het ontwerpen van uw brochure dat u bij het ontwerpprogramma de CMYK-instelling gebruikt zodat u de juiste kleurwaardes gebruikt.

Doorloop en kruisen

Zorg ervoor dat er geen objecten doorlopen of kruisen met andere pagina’s. De objecten zullen waarschijnlijk niet mooi aansluiten op elkaar. Er kunnen altijd verticale verschuivingen plaatsvinden. Uiteraard moet u ook rekening houden met 3 mm afloop rondom (aan elke zijde) voor het schoonsnijden.

Als u ervoor zorgt dat de brochure bij aanlevering aan de bovenstaande dingen voldoet kan er bijna niks misgaan met het drukken en bent u gegarandeerd van een perfecte druk. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075 62 88 461.

Terug naar overzicht