Bij het bestellen van drukwerk komen er erg veel keuzemogelijkheden op u af. Welke papiersoort bent u van plan te gebruiken? Welke huisstijl? kiest u voor offset of digitaal drukken? In dit artikel leggen wij beide drukvormen tegenover elkaar gezet en geeft Zaansprint u advies over beide drukvormen.

Offset drukken

Met offset drukken wordt ook wel traditioneel drukken verstaan. Bij offset drukken wordt er gedrukt met vier verschillende kleuren: cyaan, magenta, geel en zwart. Door deze vier kleuren met elkaar te mengen creëert u eenvoudig een meerdere kleuren naar wens. Per kleur wordt één aluminium plaat voor uw drukwerk gevormd. 

Bij offset geldt bij bestelling eenmalige startkosten, deze heeft u niet bij digitaal drukken. Hoe groter de oplage is van uw bestelling, hoe minder de kosten per stuk zijn. Heeft u een grote oplage nodig, bijvoorbeeld 5000 flyers? Dan is in dit geval offset de juiste keuze voor u.

Digitaal drukken

Digitaal drukken kent u waarschijnlijk wel van uw printen thuis of op het werk. De printer van Zaansprint is echter een stuk groter, geavanceerder en sneller. Als u kleinere hoeveelheden heeft is digitaal drukken geschikt voor u. In vergelijking met offset drukken heeft u geen startkosten die u hoeft te betalen. Daarnaast maakt u ook geen gebruik van de aluminium drukplaten, die de kosten aanzienlijk drukken. Als u haast heeft met het drukken van gewest drukwerk kunt u het beste gebruik maken van digitaal drukken. Dit kost een stuk minder tijd voor u en voor ons. 

Bent u benieuwd naar wat Zaansprint voor u kan betekenen op het gebied van printen en afdrukken? Bel dan naar 075 62 88 461 of vul het contactformulier in.

Terug naar overzicht