Als drukkerij komen wij veel ontwerpen en designs van drukwerk tegen. Wij zetten voor u de trends voor moderne vormgeving en drukwerk op een rijtje!

Gradients

In moderne ontwerpen worden tegenwoordig vaak gradients gebruikt. Dit zijn twee kleuren die in elkaar overlopen. Deze kleurcombinatie straalt rust uit en zorgt daarnaast voor een professionele uitstraling.

Geometrische vormen

Vooral bij bedrukt posters zien we tegenwoordig vaak dat er gekozen wordt voor geometrische vormen. Deze stijl is ook goed combineerbaar met gradients. Heeft u bijvoorbeeld een logo met een plus-teken? Kies er dan voor om de hele pagina te bedekken met plusjes die van boven tot onder wisselen van kleur. Zo benadert u uw huisstijl en ziet het geheel er ook nog eens erg strak uit!

Getekende illustraties

Bekende restaurantketens zoals Starbucks en McDonalds hebben campagnes met getekende illustraties in de krijtlook. Een zwarte achtergrond met daarop witte tekeningen die handgemaakt lijken. Dit geeft een vintage look aan het drukwerk.

Opvallende letters

Wat we ook vaak tegenkomen zijn teksten met opvallende lettertypes. Denk hierbij aan wisselende groottes, verschillende kleuren en vormen. Dit soort ontwerpen kunnen eenvoudig bepaalde belangrijke woorden benadrukken en worden vaak gezien op kaartjes en posters met quotes.

Modern ontwerp door Drukkerij Zaansprint

Vindt u het lastig om een goed ontwerp te maken? Daar helpen wij u graag bij. Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel naar 075 – 62 88 461.

Terug naar overzicht