Het bewustzijn voor het milieu groeit onder de Nederlandse bevolking. Voor de consument is het van steeds groter belang dat producten ecologisch verantwoord zijn. Ook voor drukkerijen is het noodzaak om na te denken over eco-vriendelijke drukwerkoplossingen. Bent u ook bewust met de natuur bezig en wilt u graag een kaart, folder, flyer of iets anders laten drukken op een milieuvriendelijke wijze? Kies dan bijvoorbeeld voor een milieuvriendelijk lettertype! Ja, die bestaan echt!

Wat maakt een lettertype milieuvriendelijk

Een ander woord voor een milieuvriendelijke lettertype is ‘ecofont’. Ecofonts zorgen ervoor dat het bij het drukken van tekst minder inkt nodig is. Deze lettertypes bevatten vaak witruimtes. Na het drukken van het lettertype is de witte ruimte meestal niet meer zichtbaar.

Welke Ecofonts zijn er

Twee bekende lettertypes die goed zijn voor het milieu zijn: Ryman eco en Ecofont Sans. Deze twee lettertypes bevatten witte lijnen en stippen tussen het zwart. Dit valt op indien de letters groot worden afgedrukt, maar in standaard formaat 11 of 12 zie je hier eigenlijk niks meer van.

Kiest u liever voor een meer standaard lettertype? Dan zijn Verdana, Calibri en Arial ook een goede en milieuvriendelijke keuze. Let er ook op om niet al te veel letters dikgedrukt te laten afdrukken: dit bespaart ook een hoop inkt!

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Of wilt u graag milieuvriendelijk drukken? Neem dan contact met ons op via 075 6288461.

Terug naar overzicht