Letterpress is een oude druktechniek dat al jaren bestaat. Kenmerkend voor letterpress drukken is de diepdruk. Met een speciaal op maat gemaakt reliëfplaatje ontstaat er een diepte of hoogte verschil in de kaart. Vaak wordt ervoor gekozen om de reliëf extra te benadrukken met kleur, maar het is ook mogelijk om het kaartje in één kleur te houden. Het is mogelijk om iedere opdruk en lettertype met een letterpress te maken. Er wordt een speciaal reliëfplaatje op maat gemaakt waarmee te kaartjes worden gemaakt.

Foliedruk

Om het kaartje een nog specialere uitstraling te geven is het mogelijk om de opdruk in reliëf te benadrukken met foliedruk. Hiermee wordt er een glimmend laagje folie op de opdruk aangebracht. Foliedruk is bewerkelijk en een speciale ambacht. De folie wordt met hitte en een stempelkaart op de kaart aangebracht.

Letterpress in stappen


Stap 1: ontwerp

Het begint allemaal bij het ontwerp. Samen met u gaan wij op zoek naar het meest geschikte ontwerp. U kunt zelf een voorbeeld meenemen of bij ons uit diverse voorbeelden kiezen. Wij maken het ontwerp helemaal naar wens voor u.

Stap 2: voorbeeld

Als het ontwerp helemaal af is, lopen wij deze nog een keertje na en zetten we het klaar voor de proefdruk. Aan de hand van dit voorbeeld kunt u eventueel nog de laatste wijzigingen doorgeven.

Stap 3: reliëfplaatje van het ontwerp

Is het ontwerp helemaal af en staan alle puntjes op de i? Dan is het tijd om het reliëfplaatje te laten maken van het ontwerp. Met dit plaatje wordt het reliëf in de kaart gedrukt.

Stap 4: drukken en kleuren

Zodra het plaatje af is, is het tijd voor het echte werk: het drukken en kleuren van de kaart. Het reliëfplaatje wordt met het papier in de machine geplaatst. Doormiddel van druk wordt het reliëf in het kaartje gedrukt en zo ontstaat er hoogte verschil in de kaart. Nu is het mogelijk om de kaart zo te laten, maar er kan ook nog een verf laagje overheen om het reliëf extra te benadrukken. Naast een verflaagje is het ook mogelijk om een glimmend folielaagje op de kaart aan te brengen. Dit geeft een luxe en speciale uitstraling aan de kaart.

Met letterpress heeft u altijd een bijzonder trouw-, geboorte – of gelegenheidskaartje. Wilt u meer weten over letterpress en wat de mogelijkheden daarmee zijn? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075 – 62 88 461.

Terug naar overzicht