Kleuren spelen een grote rol als het gaat om emoties. Onbewust beïnvloeden kleuren uw emoties. De kleur van uw drukwerk zal iemand dan ook beïnvloeden. Natuurlijk hebben we allemaal een lievelingskleur, maar een bepaalde kleur heeft ook invloed op uw humeur, houding en productiviteit. Bent u benieuwd naar de eigenschappen van verschillende kleuren? Wij hebben een paar kleuren met bijbehorende emoties voor u op een rijtje gezet!

Kleur je humeur

Wanneer u in een donkere kamer zit is het moeilijk om opgewekt te blijven terwijl u in een zonnige ruimte juist een energy-boost krijgt. In een rode ruimte kan de verwarming wel een standje lager terwijl u in een blauwe kamer een paar extra sokken aantrekt. Mensen proberen altijd een verband te leggen tussen ‘warme’ en ‘koude’ kleuren.

Rood

De kleur rood wordt geassocieerd met het lichaam, hartslag of bloed. Er worden vaak positieve associaties gelegd met rood zoals liefde, energie, kracht, romantiek en passie. Maar er zijn absoluut ook negatieve associaties, agressie, pijn en gevaar. Wilt u dus aangeven dat iemand ergens op moet letten, is rood een perfecte kleur. Vandaar dat je deze kleur ook vaak ziet op verkeersborden.

Geel

Geel is de kleur van de zon, verwarmend, stimulerend en sprankelend. Geel straalt vrolijkheid uit.

Blauw

Dit is de lievelingskleur van veel mensen. U ziet daarom ook vaak de kleur blauw terugkomen in folders. Het wordt geassocieerd met rust, loyaliteit, geduld, sympathie. Een goede kleur om te gebruiken voor drukwerk.

Groen

Dit is de kleur die wordt geassocieerd met natuur. Bij groen wordt er gedacht aan balans, harmonie, evenwicht, vernieuwing en veiligheid. De negatieve associaties met groen zijn verveling, jaloezie en weerstand.

Oranje

Oranje staat voor alles wat Hollands is. Oranje wekt de emoties inspirerend, smakelijk, actief, warm en stimulerend op. Wilt u iemand stimuleren tot een actie gebruik dan de kleur oranje.

Zwart

Dit is de kleur van de nacht en de duisternis. Het wordt vaak geassocieerd met dood, mysterie en kracht.

Contact

Wilt u nou meer weten over kleuren en emoties of wilt u advies over de juiste kleuren voor uw drukwerk? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel naar 075 – 62 88 461.

Terug naar overzicht