Foliedruk wordt vaak toegepast op speciale papiersoorten zoals certificaten, uitnodigingen, oorkondes en visitekaartjes. Foliedruk kan dus voor verschillende doeleinden en uitingen worden gebruikt. Het geeft een sierlijke en luxe uitstraling.

Hoe werkt het?

Foliedruk wordt toegepast met een gegraveerd messingstempel of magnesiumcliché. Deze worden verhit tot 120°C. Onder invloed van de warmte laat de folie los van de drager en hecht het zich aan het te bedrukken materiaal. Dit kan op verschillende materialen zoals karton of papier maar ook andere materialen vallen te bedrukken.

Beveiligd drukwerk

Foliedruk wordt ook vaak toegepast op beveiligd en exclusief drukwerk, denk bijvoorbeeld aan parkeerkaarten, diploma’s en certificaten. Zo zijn ze niet of lastig na te maken of te kopiëren. De folies zijn in ontelbare patronen te verkrijgen en kunnen zelfs gemaakt worden met uw eigen logo erin.

Papiersoorten

Er kunnen verschilleden soorten papier worden gebruikt om daar een foliedruk op toe te passen.

De meeste gebruikte soorten zijn:

  • MC-papier (mat of glans) 
  • HVO-offset 
  • Biotop
  • Sulfaatkarton 1-zijdig gestreken 
  • Sulfaatkarton 2-zijdig gestreken

Buiten de verschillende soorten papieren en kartonnen waaruit u kunt kiezen, is er ook nog een keuze uit verschillende soorten folie dat je wilt laten drukken. Er zit daarbij verschil in breedte, dikte, lengte en kleur.

Wilt u graag foliedruk gebruiken op uw speciale drukwerk? Zaansprint helpt u hier graag bij. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075 628 8461.

 

Terug naar overzicht