Het maken van een originele zakelijke kerstkaart is ieder jaar weer een uitdaging. De kerstkaart die u de deur uit stuurt is als het ware een product van uw onderneming. Een mooie en persoonlijke kerstkaart versturen is een uitstekende kans om de contacten met klanten extra op te warmen.
Daarentegen, al verstuurt u naar klanten een saaie, nietszeggende kerstkaarten middels mailing kan dit bijna als vervelend worden ervaren. In dit geval heeft het evenveel effect als wanneer u niks van uzelf laat horen.

Maak het fysiek

Door de kerstkaart digitaal te versturen bespaart u veel tijd en geld. Voor de rest zijn er weinig tot geen argumenten op te noemen die vóór een kerst e-mailing pleiten. De echte profs gaan ouderwets voor de fysieke kaart, die hopelijk bij al uw klanten in de kantine komt te hangen.  

Maak het persoonlijk

Een goede kerstkaart is authentiek. Er zijn veel creatieve manieren om uw kerstkaart helemaal eigen te maken. Het doel is om de kerstkaart zó te maken dat iemand in één oogopslag ziet van welk bedrijf het afkomstig is. U kunt bijvoorbeeld het bedrijfslogo omtoveren tot een speciale kerst editie met kerstballen en een kerstmuts erop. Neem de tijd om de naam van de ontvanger op de kaart te zetten.

Kies een doelgroep

In lang niet alle gevallen is het nodig om naar elke klant een kaart te sturen. Voor elke onderneming is dit anders. U kunt zelf het beste inschatten of een klant die 3 jaar niks besteld heeft zit te wachten op uw kerstkaart. Door de doelgroep goed op te stellen maakt u het voor uzelf makkelijk om te bepalen hoe u  de boodschap gaat overbrengen. Gaat u voor een formele aanpak of een informele? Ga u voor een creatief kunstwerk of juist voor een strakke, nette kaart zonder al teveel poespas?

Een extraatje

Een klein cadeautje met de brief meesturen zorgt natuurlijk voor een mooi totaalpakket. Een extraatje kan een snoepje of korting zijn. De echte profs kunnen overwegen om er een schepje bovenop te doen door een filmpje met het team op te nemen en deze doorlinken middels een QR-code op de kaart.

Zaansprint kan u helpen met het ontwerpen van de mooiste kerstkaart die uw klanten dit jaar gaan ontvangen. Meer weten? Bel naar 075 62 88 461 of vul het contactformulier in.

Terug naar overzicht