Uw logo is een belangrijk onderdeel van uw identiteit. Niet ieder ontwerp past bij u en het is daarom belangrijk dat u een grafisch vormgever vindt, die precies kan maken wat u wilt. Hoe maakt u nou zo’n logo en welke stappen moet u zetten om tot een goed ontwerp te komen? Wij leggen het uit!

Bedenk wat u wilt

Maak eerst een klein schetsje op papier om te kijken wat u zelf een leuk logo lijkt. De schets hoeft absoluut niet perfect en gedetailleerd te zijn. Te veel details leiden hiervan af, en snel schetsen zorgt ervoor dat je focust op de grote vorm van het logo. Maak een paar schetsen en kies dan degene die u het beste vindt.

Uw logo moet uniek zijn

Uw logo moet absoluut geen dertien in een dozijn logo worden. Uw logo is uw merk en het moet uniek zijn. En hoe kunt u nou een eigen identiteit krijgen als er al allemaal van hetzelfde soort logo’s zijn? Niet dus.

Tijdloos

Ga voor een tijdloos ontwerp voor uw logo. Het is niet fijn om een logo te hebben die u om de 5 jaar moet veranderen. Zodra u te snel uw logo verandert zullen mensen uw logo sneller vergeten. Ga dus niet te veel de trends achterna.

Less is more, minimalisme

Pak één element dat mensen makkelijk onthouden. Houd uw ontwerp simpel. Gebruik niet te veel details. Door een specifiek element te gebruiken, kunt u deze inzetten op plekken waar uw volledige logo niet past qua formaat.

Lettertype

Niet alleen de afbeelding of illustratie is belangrijk, ook het lettertype van de bedrijfsnaam speelt een hoofdrol in de effectiviteit van uw logo. Kies bijvoorbeeld niet voor een klassiek lettertype bij een bouwvakkersbedrijf.

De juiste tools voor uw logo

Heeft u een concreet logo voor ogen? Ga dan aan de slag met beeldbewerkingsprogramma’s op de computer. Adobe Illustrator is onder de professionele vormgevers erg populair. Dit programma heeft oneindig veel mogelijkheden om mooie logo's te kunnen ontwerpen.

De doelgroep

Het is enorm verleidelijk om vanuit uzelf te denken bij het maken van uw logo. Doe dit niet! Het doel is immers om meer potentiële klanten of opdrachtgevers aan te trekken. U kunt een bepaald ontwerp nog zo prachtig vinden, maar als klanten de insteek niet direct snappen, bestaat de kans dat u veel klussen misloopt. Verlies daarom nooit de doelgroep uit het oog.

Bedrijfslogo laten drukken

Heeft u nu het ontwerp helemaal af? Dan is het wel zo mooi om uw logo in het ‘echt’ te zien. Hierbij kan Zaansprint u helpen! Wilt u uw logo laten drukken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075 – 62 88 461

Terug naar overzicht