Overal om ons heen worden we bedolven onder reclame. Hoe zorgt u ervoor dat uw affiche opvalt en er tussenuit springt in de chaos van al die anderen? Hieronder geven wij een 5 tips zodat uw investering gezien wordt!

Zorg dat uw werk opvalt

Als een affiche niet opvalt komt de boodschap natuurlijk nooit over. Om op te vallen is het van belang dat het werk uniek is en opvalt. Dit kan zijn door veel felle kleuren te gebruiken of een mooie foto/tekening waar mensen de moeite voor nemen om even bij stil te staan. In sommige gevallen is juist een zwart/witte afbeelding een goede optie. Bijvoorbeeld wanneer een supermarkt de heleĀ  wand vol heeft hangen met gekleurde banners, zal een neutralere affiche er tussenuit springen.
Het is dus van groot belang dat u rekening houdt met de doelgroep en omgeving.

Wie?, wat?, waar en wanneer?

Het moet voor voorbijgangers binnen een paar seconde duidelijk zijn waar ze naar kijken. Maak dus gelijk duidelijk wie u bent en wat u aanbiedt of organiseert. Verder zijn de locatie en datum van groot belang bij het maken van een goed affiche.

Vindbaarheid

Het is belangrijk om een affiche simpel te houden zonder teveel teksten erop. Denk er wel om dat de mensen u moeten kunnen bereiken. Een telefoonnummer en/of URL is daarom cruciaal voor de vindbaarheid. Ook adresgegevens kunnen vermeld worden.

Afmeting

Zorg dat uw affiche past bij het doel dat u probeert te bereiken. Voor sommige grote evenementen is het misschien rendabel om reusachtige affiches langs de weg te hangen. Voor andere doeleinden kunt u misschien prima door met een kleiner formaat.

Locatie

De locatie waar een affiche wordt opgehangen heeft veel invloed op de hoeveelheid informatie die u kwijt kunt. Wanneer mensen over de snelweg rijden hebben zij geen tijd om rustig alle informatie door te nemen. Anderzijds hebben mensen die langs een pand lopen in een winkelstraat genoeg tijd om rustig alles door te nemen.

Heeft u hulp nodig bij het ontwerpen en drukken van een goed en opvallend affiche? Zaansprint helpt u hier graag bij. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075 6288461.

Terug naar overzicht