Hoe maak ik de perfecte folder? Dat is een hele lastige vraag want de folder moet passen bij het doel van de folder en uw huisstijl. Wij geven u een aantal tips waarmee u rekening moet houden bij het ontwerpen en maken van een folder.

Het formaat

Er bestaan vele formaten papier, maar welke is nou het beste om te gebruiken bij uw folder?

A7: Het kleinste formaat dat er is. Dit kunt u het best gebruiken om uit te delen als plattegrond voor uw evenement of beurs.

A6: Ook dit is geen groot formaat, maar wel zeer geschikt om als simpele flyer uit te delen. Let er wel op dat u hier niet te veel informatie op plaatst. Eenvoud is bij dit formaat het sleutelwoord.

A5: Dit is het meest gebruikte formaat voor een folder, u kunt er meer informatie op kwijt en het is makkelijk om uit te delen.

A4: Dit formaat is wat minder handzaam. Hier kunt u meer informatie op kwijt en is meer geschikt informatieve doeleinden.

A3: Het grootste formaat, dit is gebruikelijk voor als u grote producten verkoopt zoals auto’s, boten of huizen.

Oriëntatie

De oriëntatie van uw folder is belangrijk, zo kunnen plattegronden het beste liggend worden afgedrukt en lijstjes kunnen het beste staand worden geplaatst op een folder. Niet alle formaten zijn beschikbaar in beide oriëntaties.

Het materiaal en afwerking

Het materiaal en de afwerking van de folder zijn belangrijke factoren voor de uitstraling. Het soort materiaal straalt ook een deel van uw boodschap uit.

4 goede papiersoorten voor folders zijn:

Houtvrij gesatineerd mc: Een glanzende papiersoort. Het heeft een gladde structuur en is perfect voor full color afbeeldingen.

Houtvrij mat mc: Een mat materiaalsoort. Het gestreken papier heeft een gladde structuur en is ook perfect voor full color afbeeldingen.

Houtvrij offset: dit soort papier is wat ruwer van structuur en is makkelijker te beschrijven en te vouwen.

Houtvrij natuurkarton wit: dit soort is ook wat ruwer van structuur en heeft een uitstekende hechting bij de belijming.

Een aantal afwerkingen die u kunt kiezen voor uw folder zijn:

Onafgewerkt: u kunt er natuurlijk voor kiezen om het niet aftewerken, dat is het goedkoopste en geschikt voor bijvoorbeeld het uitdelen van de folders op straat.

Dubbelzijdig glanslaminaat: hiermee wordt uw folder glimmend en laat het de afbeeldingen nog beter uitkomen. Het licht zal weerkaatsen op het oppervlak. De prachtige schittering gecombineerd met de spetterende kleuren zal uw folder laten stralen.

Dubbelzijdig matlaminaat: deze afwerking zorgt ervoor dat uw folder niet zal glimmen, de kleuren worden wel mooi weergeven maar een stuk ingetogener dan onder een glanslaminaat. Het matlaminaat geeft uw drukwerk een fijn gevoel en een chique uitstraling.

Meer weten?

Wij helpen u graag bij het ontwerpen en drukken van uw perfecte folder. Wilt u hier hulp bij? Bel dan naar 075-6288461 of vul ons contactformulier in.

Terug naar overzicht