Ondanks dat er steeds meer digitaal gaat, wordt er nog steeds gebruik gemaakt van briefpapier. Het voelt tegenwoordig speciaal als iemand een persoonlijke brief of kaart stuurt, omdat u iets fysiek overhandigt. Hieronder staan een aantal tips om tot goed briefpapier te komen.

1.      Hou het simpel

Briefpapier wordt voornamelijk voor offertes en facturen gebruikt. Op de voorkant staat alleen de benodigde tekst met informatie. Zorg ervoor dat de voorkant rustig is.

2.      De achterkant vormgeven?

De achterkant van het briefpapier is een goed middel om uw briefpapier te laten opvallen tussen een stapel papier. Het is wenselijk om het ontwerp dichtbij de huisstijl te houden van uw bedrijf. Zoek een goede balans tussen een simpel ontwerp en iets wat opvalt.

3.      Contactgegevens

Wat niet vergeten moet worden zijn de contactgegevens. Het is handig dat mensen direct zien wie de afzender is. Onder de contactgegevens vallen:

-          Bedrijfsnaam

-          Telefoonnummer

-          Email adres

-          Website

-          KvK-nummer

-          BTW-nummer

Eventueel kan er ook een bankrekeningnummer en de social media pagina’s worden toegevoegd.

4.      Printen

Zorg dat er genoeg ruimte overblijft om informatie kwijt te kunnen op het briefpapier. Als er veel ruimte over is, kan het papier ook gemakkelijk op een thuisprinter worden geprint.

5.      Papiersoort

Een (potentiële) klant moet een goede indruk krijgen. Niet alleen door de vormgeving, maar ook door hoe het papier aanvoelt. Een iets zwaarder papiersoort kan al luxer en duurzamer aanvoelen.

Terug naar overzicht