Veel mensen weten niet exact het verschil tussen een folder en een flyer. Vaak wordt er bij het horen van ‘flyer’ of ‘folder’ aan hetzelfde gedacht. Maar niets is minder waar, er zijn wel degelijk verschillen tussen de twee. Drukkerij Zaansprint zet de verschillen en overeenkomsten voor u op een rij.

Folder

Een folder is altijd omgevouwen en kan op vier, zes of zelfs acht kanten bedrukt worden. Een folder biedt meer ruimte voor tekst en afbeeldingen dan een flyer. Kies voor een folder als u meer informatie kwijt wilt over het bedrijf, de producten en diensten.

Flyer

Een flyer bestaat uit een enkel blad, vaak in A5 formaat. Een flyer kan aan één of twee zijden bedrukt worden. Een flyer is goed geschikt om op te vallen en mensen nieuwsgierig te maken. Op een flyer staat vaak een korte boodschap, zoals een aankondiging of een korting.

Overeenkomsten

Naast de bovenstaande verschillen zijn er tussen de twee drukwerksoorten ook overeenkomsten. Voor zowel een folder als een flyer gebruikt men korte teksten met mooie afbeeldingen en opvallende kleuren. Wil je uitgebreidere informatie kwijt, of bijvoorbeeld alle producten goed kunnen benoemen, dan is een brochure beter geschikt.

Kijk naast het ontwerp van de folder of flyer ook goed naar de papiersoort. Een stevige papiersoort met een mooie afwerking geeft een goede eerste indruk en verhoogd de kans dat mensen het drukwerk langer bewaren.

Contact

Heeft u hulp nodig bij het ontwerpen en/of drukken van een folder of flyer? Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel naar 075 – 62 88 461.

Terug naar overzicht