Bent u net zo benieuwd naar de grafisch-ontwerptrends voor 2019 als wij? Het einde van 2018 is alweer in zicht en wij zijn voor u op zoek gegaan voor de nieuwste trends op dit gebied. Wat wordt de kleur van 2019 en welke effecten zullen we veel zien? Leest u mee?

De kleur van 2019

Elk jaar komt het Pantone Color Institute met een lijst van de populairste kleuren voor het nieuwe jaar. Dit jaar zijn de kleuren geïnspireerd op ‘fetish foods’. De kleuren hebben een groot wow-factor . Denk hierbij aan hete pepertjes, chocolade en zoetigheid. De kleuren van 2019 zijn tinten rood, paars en oranje.

Less is more

Dagelijks wordt er zoveel reclame gemaakt, we kunnen het bijna niet meer overzien. Om toch de aandacht te trekken, moet men op zoek gaan naar een andere tactiek. Eenvoudige designs zullen veel meer gaan opvallen en trekken de aandacht. Laat drukke, afleidende elementen weg en focus op de kernboodschap. Hierdoor vergroot u de kans om de boodschap gerichter over te brengen.

Kleurverloop

Kleurverloop is een trend die komt en gaat. Dit jaar komt het weer volop terug. Afgelopen jaar werd er veel gebruik gemaakt van ombre-kleuren. Het ombre-effect maakte gebruik van natuurlijke kleurovergangen. In 2019 wordt het roer helemaal omgegooid. Er zal gebruik worden gemaakt van kleuroverlopen met grotere verscheidenheid aan elementen, hierdoor komen achtergronden tot leven.

Metallic effecten

Metallic effecten worden populair in 2019 en dat komt dankzij de diverse druktechnische mogelijkheden waar we tegenwoordig over beschikken. Denk bijvoorbeeld eens bedrukkingen in metallic inkt.

Golf effecten

Het golfeffect is in het begin van 2018 populair geworden en het lijkt erop dat deze trend nog wel even blijft. Dit effect kan over de hele afbeelding worden gebruikt of over een bepaald gedeelte.

Asymmetrie

Deze trend zal met name online veel terugkomen. Veel websites hebben dezelfde symmetrische lay-out. Dit wordt in 2019 doorbroken met een verfrissende en asymmetrische vormgeving.

Trends toepassen bij Drukkerij Zaansprint

Wij helpen u graag bij het toepassen van de nieuwe trends. Neem voor meer informatie of voor het maken van een afspraak contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075 628 8461.

Terug naar overzicht