Een rouwkaart is eigenlijk het bekend maken van iemands overlijden en het aankondigen van de uitvaart. Maar hoe maakt u een rouwkaart smaakvol, persoonlijk en goed? Veel rouwkaarten lijken op elkaar, dit komt omdat het dezelfde boodschap moet overbrengen. Er staan wat standaard teksten en de vorm is vaak hetzelfde. Hoe maakt u de rouwkaart zo persoonlijk en mooi mogelijk?

Persoonlijke aanhef

Veel rouwkaarten hebben een persoonlijke aanhef. Deze vult u in naar wat voor u goed voelt. Het kan beginnen met ‘mijn echtgenote’ of bijvoorbeeld met ‘onze super opa’.  

Persoonlijke naam

Op elke rouwkaart wordt de naam van de overledene vermeld. Dit kan en mag de volledige naam zijn of juist een roepnaam. Meestal wordt er ook een eventuele titel bij gegeven. U kunt als nabestaande ook kiezen om medailles, onderscheidingen of eretekens op de rouwkaart te plaatsen.

Persoonlijke noot

Een rouwkaart kan vrij sober en basic geschreven worden. Maar een persoonlijke tekst op de rouwkaart is ook een goede optie. Doe wat u het fijnste vindt en wat past bij de situatie. Er kunnen bijvoorbeeld ook regels van gedichten, psalmteksten of een andere persoonlijke zin aan worden toegevoegd.

Oorzaak van overlijden

In sommige gevallen wordt ook de oorzaak van het overlijden benoemd. Bijvoorbeeld dat iemand is overleden na een langdurig ziekbed.

Afsluiting

De kaart wordt altijd ondertekend door de naaste familieleden. Dit heeft een vaste volgorde: eerst de weduwe of weduwnaar, daarna de kinderen en eventueel de kleinkinderen. Als de andere familieleden liever niet vermeld willen worden kunt u ‘verdere familie’ gebruiken.

Daarnaast staat er op een rouwkaart informatie over de dag, tijdstip en de locatie van de uitvaart. Ook bijzonderheden en andere informatie worden hier vermeld, hiermee bedoelen wij bijvoorbeeld of het in gesloten kringen gebeurt. Dresscode en wel of geen bloemen is ook zeker niet onbelangrijk om te benoemen.

Wilt u graag hulp bij het maken van een rouwkaart of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op doormiddel van het contactformulier of bel naar: 075 6288461.

Terug naar overzicht