Lettertypes worden overal gebruikt. In berichtjes op uw telefoon, de posters op straat en de menukaart van het restaurant worden allemaal verschillende lettertypes gebruikt. Een lettertype wordt altijd bewust gekozen en met veel aandacht. Er bestaan tegenwoordig zoveel lettertypes, maar welke past goed bij uw uiting en bedrijf?

Hoe kiest u het juiste lettertype?

Er zijn duizenden lettertypes die u kunt kiezen voor uw project. Het belangrijkste is dat uw boodschap goed tot uiting komt en dat het past bij uw bedrijf. Het lettertype moet in lijn zijn met uw huisstijl en aansluiten bij de doelgroep die u wilt aanspreken.

Als u zelf uw lettertype gaat kiezen moet u rekening houden met de volgende keuzes:

  • Letters zoals Times New Roman zijn beter te lezen dan letters zoals helvetica, arial en sans-serif. Dit komt omdat Times New Roman een schreef bevat, dit zijn de lijnen die als afsluiting dwars op de uiteinden van de letterlijn staan.
  • Ronde, ruim gespatieerde (= ruimte tussen de letters) letters komen sympathieker over dan hoekige en krap op elkaar geplaatste letters
  • Letters met een schreef lezen fijner, maar letters zonder schreef ogen moderner
  • Een titel is belangrijker dan een alinea en een tussenkop is belangrijker dan platte tekst. Kies een lettertype dat varianten heeft voor alle situaties.
  • Probeer niet te veel verschillende lettertypes te gebruiken in één uiting. Daardoor wordt het onoverzichtelijk en een rommeltje.

Wij helpen u graag bij het kiezen van het juiste lettertype dat goed past bij uw uiting. Samen maken wij uw menukaart, flyer, poster, folder etc. volledig naar wens. Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met ons op door gebruik te maken van het contactformulier of bel naar 075 628 8461.

Terug naar overzicht