U wilt graag een mooie flyer maken, maar u heeft geen idee waar u moet beginnen. Een mooie flyer is ook niet makkelijk om te maken, de ontvanger bepaalt namelijk meteen of hij de flyer wil lezen of direct weggooit. Hoe zorgt u ervoor dat de flyer goed wordt gelezen en bekeken? Wij geven tips!

  1. Het doel van de flyer

Wat wilt u bereiken met de flyer? Naast een mooie flyer moet deze ook effectief zijn. Bepaal dus voordat u gaat ontwerpen wat het doel is van de flyer. Wilt u dat mensen actie ondernemen of juist alleen geïnformeerd worden? Ieder doel vraagt weer om een andere aanpak, inhoud en vormgeving.

  1. Goed design

Een goed design zorgt voor grotere effectiviteit. Gebruik vooral de juiste opmaakprogramma’s die zorgen voor het beste kwaliteit. De vormgeving van de flyer is ook heel belangrijk daarom raden wij af om PowerPoint of Word te gebruiken. Als u dit niet zelf lukt kunt u altijd een vormgever inschakelen die zorgt voor een mooi en effectiever ontwerp.

  1. Afbeeldingen

Met afbeeldingen bedoelen we dan ook wel echt goede afbeeldingen. Geen stockfoto met een Amerikaanse zakenman met een nep lach. Het liefst gebruikt u afbeeldingen van uw eigen product en/of een van uw werknemers. Als u zelf de foto’s gaat maken doe dit dan met een goede camera en voldoende licht. Dat levert het beste resultaat op!

  1. Kort en krachtig

Zorg ervoor dat de tekst op de flyer kort, krachtig en simpel is te lezen. Vooral de kopteksten zijn hier belangrijk. Let ook goed op uw spelling, een taalfout is zo gemaakt.

  1. Lucht in het design

Zorg dat uw flyer goed symmetrisch en rustig is, dit vergroot de leesbaarheid en het straalt ook iets positiefs uit. Een drukke en volgepropte flyer wordt al snel weg gegooid omdat het onduidelijk is voor de ontvanger om te lezen. Bij een flyer is minder vaak meer!

  1. Formaat en papiersoort

Het juiste formaat van een flyer is noodzakelijk. Zorg voor een handzaam formaat. Als u een flyer maakt van een te groot formaat zal niemand het waarschijnlijk aannemen want het opbergen daarvan is lastig. Ook is het soort papier belangrijk. Wilt u duurzaamheid en milieuvriendelijkheid uitstralen? Kies dan voor ongestreken papier. Voor een wat luxere en meer zakelijke uitstraling is gestreken papier met glans weer de betere optie.

Wilt u graag hulp bij het ontwerpen van een flyer of wilt u uw flyer laten drukken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar: 075 6288461.

Terug naar overzicht