Eén van de leukste dingen die horen bij het opstarten van een nieuw bedrijf is het ontwerpen van een bedrijfslogo. Het beste is om het design voor het bedrijfslogo te laten ontwerpen door een professionele ontwerper. Maar voor bedrijven die niet beschikken over een ruim budget, kan ook zelf aan de slag!

1.      Bedenk een logo

In wat voor branche je ook aan het werk gaat, voor ieder soort bedrijf is er wel een geschikt bedrijfslogo te bedenken. Het is belangrijk dat het een passend ontwerp is en in één oogopslag de aandacht trekt van de omgeving. Het beste is om alle steekwoorden op te schrijven, welke de kern van uw start-up, product of dienst definiëren.

2.      Gebruik de juiste tools

Heeft u al een concreet logo voor ogen? Zet eerst een duidelijke schets op papier. Daarna komen de beeldwerkprogramma’s aan bod. Adobe Illustrator is onder professionele vormgevers erg populair; dit programma heeft oneindig veel mogelijkheden om mooie logo’s te kunnen ontwerpen.

3.      Gebruik een goed lettertype

Niet alleen het beeld, maar ook het lettertype is van groot belang voor een logo. Dit speelt een grote rol in de effectiviteit van uw logo. Het juiste lettertype kan per beroepsgroep en sector verschillen. Zo heeft een kinderdagverblijf een speelser lettertype nodig dan een bouwbedrijf.

4.      Wees creatief

Door af en toe eens een steekje te laten vallen, kunnen er nieuwe ideeën ontstaan. Het kan geen kwaad om af en toe eens buiten de lijntjes te durven kleuren. Let op: vergeet niet uw ontwerp regelmatig tussentijds op te slaan, zodat u altijd ook nog de eerdere versie heeft van het ontwerp.

5.      Verlies de doelgroep niet uit het oog

Het doel is immers om meer potentiële klanten of opdrachtgevers aan te trekken. De klanten moeten de insteek snappen, anders bestaat de kans dat je veel klussen misloopt.

Terug naar overzicht