Bent u nog van plan om drukwerk te laten drukken bij Zaansprint? De kosten kunnen van veel factoren afhangen. Heeft u een budget of wordt u graag wat verder geïnformeerd, dan is dit artikel voor u bestemd. Wij zetten een aantal van deze factoren voor u op een rijtje.

Waar wilt u op drukken?

De drager van uw drukwerk bepaalt deels de drukkosten. Dun papier zal bijvoorbeeld goedkoper zijn dan dikpapier of karton. Dit hangt samen met de kosten van de verzending. Hoe zwaarder het materiaal, hoe duurder de verzending.

Grootte van uw drukwerk.

Valt uw drukwerk buiten de standaardafmeting? Dan betaalt u meer. De kosten lopen nog hoger op als u ook bijpassende enveloppen nodig heeft. Er is natuurlijk een groot verschil tussen een visitekaartje en een poster. De keuze van formaat kan dus erg bepalend zijn voor de prijs van uw drukwerk, houd hier rekening mee.

Komt er een speciale afwerking bij kijken?

Er bestaan verschillende manieren om uw drukwerk af te werken. Als voorbeeld: rillen, lamineren, binden, perforeren etc. Bespreek met de drukkerij wat bij uw ontwerp past en welke kosten daaraan verbonden zijn. 

Hoeveel exemplaren heeft unodig?

Misschien een logisch punt maar zeker belangrijk. Des te meer exemplaren u afneemt, des te verdeling de prijs wordt. Bedenk dus goed van te voren hoeveel exemplaren u nodig heeft, zo kunt u eventueel de kosten drukken.

Wanneer moet uw drukwerk klaar zijn?

Heeft uw drukwerk haast of kan de drukker rustig aan doen? Als de drukker een dringende opdracht voorrang moet geven op andere opdrachten, hangt daar natuurlijk een prijskaartje aan. Als u de kosten wilt drukken, is het handig om ver van te voren de opdracht naar de drukker te versturen.

Gelukkig hoeft dit bij Zaansprint geen probleem te zijn.

Concurrenten vergelijken.

Nu dat u weet welke factoren invloed hebben op de drukkosten, kunt uaanbieders gaan vergelijken. Vraag offertes op maar focus niet te veel op de prijs. Termen als kwaliteit en service vindt u niet in een offerte terug maar zijn wel samenhangend met succes.

Wilt u meer weten over het tot stand komen van de drukkosten of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden bij Drukkerij Zaansprint? Neem gerust contact op via het contactformulier of bel 075 628 8461

Terug naar overzicht