Gaat u binnenkort trouwen? Een draaiboek voor de bruiloft is een echte wedding essential! Is er een draaiboek, dan is er meer houvast: u weet dan precies wat er gebeurt op welk tijdstip. Het is niet alleen handig voor het bruidspaar, ook de weddingplanner, familieleden en vrienden die mee helpen met regelen of organiseren kunnen een draaiboek goed gebruiken.

Wat staat er in het draaiboek

In een draaiboek voor jullie bruiloft staat beschreven wat er wanneer plaatsvindt. Het is eigenlijk een soort van dagplanning en het kan naar eigen wens beknopt of juist uitgebreid gemaakt worden. In een draaiboek kan ook beschreven worden wie er waarvoor nodig is. Handig om te weten voor alle gasten, de ceremoniemeester en de fotograaf, de muziekband of een leverancier!

Onthoud dat het draaiboek een richtlijn is. Er kunnen altijd dingen net even anders gaan dan gepland. Plan wat extra speling tussen belangrijke momenten om te voorkomen dat er uitloop is.

Voor wie is het draaiboek

Het is erg leuk om zelf een mooie versie van het draaiboek te bewaren. Net als trouwfoto’s is het draaiboek ook een mooie herinnering aan een hele speciale dag uit uw leven. Het is ook altijd leuk om het draaiboek – of een kleinere variant daarvan – uit te delen aan de gasten. Zo weet iedereen precies hoe laat ze waar moeten zijn en wat er op dat tijdstip plaats gaat vinden. Wie ook echt niet zonder een draaiboek kunnen zijn de weddingplanner en de ceremoniemeester. Deze personen plannen de hele bruiloft op voorhand en zijn op de grote dag zelf ook druk in de weer om alles gestroomlijnd te houden.

Uw draaiboek laten printen

Is er een mooi draaiboek in elkaar gezet en wilt u deze graag op professionele wijze afgedrukt en ingebonden hebben? Dan bent u bij Drukkerij Zaansprint aan het juiste adres. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075 62 88 461.

Terug naar overzicht