Begin dit jaar heeft Pantone de tint Classic Blue uitgeroepen tot kleur van het jaar 2020. Waar staat deze kleur voor en nog belangrijker: hoe past u deze kleur toe in uw drukwerk?

Kleur van 2020

Al ruim 20 jaar is Pantone toonaangevend wat betreft kleur op gebieden van mode, industrieel- en grafisch ontwerp en wooninrichting. De kleurenexperts van Pantone kiezen elk jaar een tint voor het nieuwe jaar op basis van een grondige trendanalyse. Voor dit jaar is de keuze gevallen op de kleur Classic Blue (kleurcode: 19-4052).

Classic Blue

Classic Blue is een diepe blauwe tint. Deze kleur is elegant, tijdloos en eenvoudig. Volgens Pantone staat deze kleur voor rust, vertrouwen en verbinding. Daarnaast geeft de kleur een verlangen weer naar een betrouwbare en stabiele basis waarop we kunnen bouwen. Als laatste geven zij aan dat de kleur reflecteert en de veerkracht bevorderd.

Toepassen Classic Blue op drukwerk

Classic Blue is dan wel uitgeroepen tot dé Pantone kleur van 2020, maar is het ook bruikbaar? De meeste Pantone kleuren kun je omzetten naar CMYK zodat je de juiste kleur kunt krijgen ondanks dat je een andere drukmethode gebruikt. Helaas heeft Pantone alleen voor stoffen de ondergronden waardes opgegeven. Een kleur de redelijk in de buurt van Classic Blue komt is Pantone 2154 C. De CMYK waardes daarvan zijn:

  • C100
  • M65
  • Y0
  • K27

Wij adviseren om PMS en RBG kleuren om te zetten naar CMYK. Doet u dat niet dan is de kans op kleurverschil groot.

Ideaal voor productetiketten

Volgens Pantone is Classic Blue een ideale tint voor grafische ontwerpen en vooral voor verpakkingen. Wilt u productetiketten laten maken? Geef dan vooral de voorkeur aan deze kleur als u uw ontwerp laat maken.

Wilt u meer weten over de Pantone kleur van 2020 of wilt u advies over de juiste kleuren voor uw drukwerk? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel naar 075 – 62 88 461.

Terug naar overzicht