Digitaal drukwerk

Anno 2017 is digitaal printen niet meer weg te denken tussen de druktechnieken. Het is de perfecte methode voor het halen van deadlines. Dankzij de snelheid is het mogelijk om alles in korte tijd te drukken en op tijd af te krijgen. De kwaliteit van digitaal en offset drukwerk is om het even. Er moet wel worden opgepast met fijne letters, heeft u deze in uw bestand? Kies dan voor offsetdrukwerk.

Offset drukwerk

Offset drukwerk is een van de oudste en meest gebruikte druktechnieken. Er wordt beeld aangebracht op een aluminiumplaat. Vervolgens wordt deze offsetplaat vochtig gemaakt. Alle delen van de plaat die niet met beeld gevuld zijn, nemen dit vocht op. Daarna wordt er een vettige inkt aangebracht op de plaat. Doordat de natte delen de inkt afstoten, blijft er alleen inkt over op het beeld waar vet is aangebracht. De inkt wordt op een rubberen doek gedrukt en vervolgens drukt de rubberen doek het beeld op papier.

Digitaal of offset drukwerk?

Het grote verschil tussen digitale druk en offsetdruk, zijn de kosten per drukopdracht. Bij digitaal drukken zijn de vaste kosten lager. Daarentegen zijn de variabele kosten veel hoger dan bij offset drukwerk. Dit maakt digitaal drukwerk geschikter bij kleinere oplages en offsetmeer geschikt bij grote drukopdrachten.

Kies voor drukwerk met een hoge oplage zoals flyers, folders en posters of drukwerk in PMS-kleuren voor offset drukwerk. Digitaal is het meest geschikt voor kleinere oplages zoals visitekaartjes. Wilt u meer weten over de druktechnieken en welke technieken Zaansprint gebruikt? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075 62 88 461.

 

 

 

Terug naar overzicht