De periode naar de bruiloft toe is een spannende, maar leuke periode. Er moet van alles worden geregeld. Trouwtaarten worden geproefd en locaties worden bezocht. Toch begint de eerste stap van uw romantische sprookje bij het versturen van de trouwuitnodigingen. Om het perfecte kaartje te ontwerpen, zetten we de trends van 2017 voor u op een rij.

Watercolor/blush

Waterverf kan een trouwkaart een bijzonder, romantisch effect geven. Zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de trouwkaart. Naast goud, zwart en wit is blush één van de trendkleuren van 2017. Deze zachtroze, perzik kleur is perfect voor de vrouw die van roze houdt. Het is in plaats van schreeuwerig en overdreven juist schattig en rustig.

Wit met goud

De kleurencombinatie wit en goud geeft een statische, strakke uitstraling. Deze kleuren kun je naast de kaart, ook perfect doorvoeren in het thema van de bruiloft. Het hoeft dan ook helemaal niet kitscherig over te komen. Met een goede balans is dit juist heel elegant. Wit met gouden kaarten zijn anno 2017 niet voor niets hot & happening!

Bohemian/botanical

Naast de kleuren blush, goud en wit, is de bohemian trend helemaal in dit jaar. Tegenwoordig komen we de bloemen en palmbladeren niet alleen in interieurs en op Pinterest tegen, ook trouwkaarten moeten eraan geloven. Hoe groener, hoe beter! Het geeft een frisse en levendige touch aan de trouwkaart. Bloemen en planten zijn toe te voegen naar smaak, u kunt het ook heel subtiel houden door voor één blad of bloem op de voorkant van de kaart te kiezen.

Save the date

Een trend overgewaaid uit Amerika is de ‘Save the date’ kaart. Omdat trouwkaarten ongeveer 6-8 weken van de voren worden verzonden, willen veel stellen de gasten alvast laten weten dat ze een gaatje vrij moeten houden. Dit doen ze door middel van een Save the date kaart. Naast heel veel simpele, standaard ontwerpen kunt u hier ook al uw creativiteit in kwijt!

Wilt u meer weten of advies van één van de Zaansprint medewerkers? Loop eens bij ons naar binnen in de Drukkerij aan de Zaanweg 21 of bel naar 075 62 88 461.

Terug naar overzicht