Wist u dat u bij Zaansprint ook uw eigen boek kunt laten drukken? Bij een boek is de kaft een belangrijk onderdeel. Dit is bijna net zo belangrijk als de inhoud van het boek. De kaft geeft namelijk de eerste indruk en die moet uiteraard goed zijn! Maar hoe maakt u nou een goede boekenkaft? Wij geven u tips.

De boodschap

De kaft moet een duidelijke boodschap overdragen. In één oogopslag moet de lezer weten waar het boek overgaat. Hier bedoelen we mee dat de kaft moet passen bij het genre, een thriller heeft een hele andere kaft dan een kinderboek. Als het niet bij elkaar past zult u de verkeerde groep lezers aanspreken. Een voorbeeld voor een goede match is bij een roman dromerige beelden en foto’s van mensen gebruiken.

Font en kleuren

De titel van het boek moet opvallen, hierdoor zullen de lezers uw boek sneller pakken. Zorg ervoor dat u weg blijft van de standaard fonts. Als voorbeeld kunt u sierlijke handgeschreven letter gebruiken voor spannende of fantasieboeken. Speel met de teksten door ze ergens achter te laten vallen of door te doen alsof ze ergens op geschreven zijn.

Naast het lettertype is ook de kleur van de kaft belangrijk. De kleur geeft een uitstraling van het boek, zoals een horrorboek is vaak donker en een romantisch verhaal heeft lichte en romantische kleuren. Door de kleur te combineren met het lettertype en de boodschap zal uw boek meteen laten zien wat voor boek het is en welk verhaal erin zit.

Extra’s

Als u uw boek online gaat verkopen is het goed om te weten hoe de boekcover eruit ziet als het verkleind is. Want ook als kleine thumbnail moet uw boek er goed uitzien. Het is mogelijk om een recensie op de cover van het boek te gebruiken, maar zorg ervoor dat het niet te overdreven is. En tot slot als u een boekenreeks gaat maken zorg er dan voor dat het in dezelfde stijl blijft. Zo ziet de lezer direct dat het om een serie gaat.

Heeft u hulp nodig bij het ontwerpen van uw boekenkaft en het drukken van het boek? Dan kan dat! Neem contact met ons op door gebruik te maken van het contactformulier of bel naar 075 628 8461.

Terug naar overzicht