Wanneer u uw drukwerk naar de drukkerij opstuurt, is het belangrijk dat deze zijn voorzien van de juiste afloop. Uw drukwerk wordt waarschijnlijk in grote aantallen afgedrukt, dan is het noodzakelijk dat dit meteen goed gebeurt. In dit artikel vertellen wij u hoe u ervoor zorgt dat het drukwerk de juiste afloop krijgt.  

Waarom een afloop instellen?

Wanneer wij uw bestanden ontvangen, drukken wij deze af. Hierna snijden wij deze bij op het juiste formaat. Zonder afloop is het helaas is het niet mogelijk om dit op de millimeter nauwkeurig direct te doen. Afdrukken zonder de juiste afloop zullen overblijven met witte randen.

Om dit te voorkomen is het gebruikelijk dat u uw bestand met 3 millimeter aan alle kanten verlengt  voor het aanleveren bij onze drukkerij. Zorg ervoor dat de achtergrondkleuren een paar millimeter doorlopen. Let vooral op de afbeeldingen vlak naast de uiteinden van uw drukwerk. Deze moeten natuurlijk wel goed worden afgedrukt. Door een aantal millimeter toe te voegen, vermijden we de witte randen.

Verschillen in snijmarges

Aflopen worden ook wel snijmarges genoemd. De hoeveelheid snijmarge verschilt per product. Voor drukwerk met een klein formaat geldt de 3 millimeter regel. Bij drukwerk met een groot formaat kan soms 1 centimeter gelden. Informeer altijd even voor de zekerheid voor u uw drukwerk opstuurt.

Contact

Heeft u vragen over afloop en snijmarges? Wij helpen u graag verder. Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of bellen naar 075 – 62 88 461.

Terug naar overzicht